Çorum Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Dikiciler Arastası’nda esnaf yeniden kepenk açtı.

Yenilenen dükkanlarında yeniden siftah yapan esnaf, tarihi arastada geleneksel el sanatlarını yaşatmaya devam edecek.

Dikiciler Arastası Çorum Belediyesi’nin üstlendiği restorasyon sonrasında tarihi görünümüyle yeniden faaliyet vermeye başladı. Dikiciler Arastası, yeni görünümüyle esnafın ve arasta ziyaretçilerinin beğenisini topladı.

30 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki arasta 29 dükkândan oluşuyor. Etrafında yer alan tarihi Saat Kulesi, Ulu Cami, Gupür Hamamı gibi yüzlerce yıllık geçmişe sahip eserlerle dikkati çeken arasta, iki kişinin yan yana zor yürüyebileceği sokakları ile “Dünyanın ticaret yapılan en dar sokağı” olarak gösteriliyor.

Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktalarından olan tarihi arasta, nostaljik görüntüsüyle ilgi çeken mekanlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 1 yıl süren restorasyon çalışmasıyla ilk günkü görünümüne kavuşan tarihi arasta, yeniden faaliyete açıldı.

Yenilenen arastada dükkânlar açıldı. Yenilenen dükkânlarına yerleşerek çalışmaya başlayan esnaf, yıkılmaya yüz tutan dükkânlarının restore edilerek yeniden hizmete sunulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Arasta esnafı, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılması için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

BAŞKAN AŞGIN ESNAFLA KAHVALTI YAPTI
Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın güne tarihi dikiciler arastasında başladı. Tarihi arastada esnafla kahvaltı yapan Başkan Aşgın, şehrin tarihi ve kültürel mirasını birer birer ihya ettiklerini ifade etti. Başkan Aşgın, arasta esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. (Haber Merkezi)


 

Editör: Haber Merkezi