M.BURAK YALÇIN
İl Müftülüğü tarafından açılan İşaret Dili kursuna katılan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verildi. İl Müftülüğünün işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmesi ve personellerin işitme engellilerle daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için açılan iki ayrı işaret dili kursuna katılan imamlar, müezzin kayyımlar, Kur’an Kursu öğreticileri ile müftülükte görev yapan memur ve uzmanlara 120 saat süren eğitimlerin ardından kurs bitirme belgeleri verildi.

Kursiyerlere belgelerini İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu takdim etti.

Sertifika töreninin ardından ise Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük bünyesinde engelli kadrosunda görev yapan engelli ve ailesinde engelli birey olan personellere yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda kurumda görev yapan Engelli Koordinatörleri Meryem Uyanık ve Ahmet Emin Kaplan kendilerini tanıttıktan sonra engelli personellere daha iyi hizmet verilebilmesi ve hizmet alımlarında engellerinden ötürü oluşabilecek olumsuzlukların en aza indirebilmesi için neler yapılabileceği konuşularak hukuki haklarını daha iyi nasıl talep edebilecekleri ile ilgili istişareyapıldı.

Toplantıda hem Latin hem de Arap alfabesi üzerinden Braille alfabesi okumayı ve yazmayı isteyen personellere öğretilmesi ile ilgili de karar alındı.