RECEP MEBET
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirdiği törenle kutladı.

Önceki akşam gerçekleşen törene CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, eski teşkilat yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “30 Ağustos, dirilişimizin ve direnişimizin zaferidir” dedi.

“Bugün; yokluklar içerisinde kazanılmış büyük bir zaferin yıldönümü” diyen Mehmet Tahtasız, tüm katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Türkiye’nin bugün sahip olduğu kazanımların büyük zafer sayesinde olduğunu vurgulayan Tahtasız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“O gün Çanakkale'den Duatepe'ye, Ulus Meydanı'ndan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı masaya uzanan ruh neyse bugün biz de burada aynı ruhu taşıyoruz. 30 Ağustos sadece düşmanı yendiğimiz gün değil. Aynı zamanda yenilmezliğimizi dünyaya kabul ettirdiğimiz gündür.

Bugün bayrağımız gönderde dalgalanıyorsa, minarelerimizden ezan okunabiliyorsa, camilerimizde, cemevlerimizde huzur içinde ibadet edebiliyorsak, dini ve milli bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlayabiliyorsak, kendi dilimizde konuşup kendi türkülerimizi söyleyebiliyorsak, çocuklarımıza Atalarımızın adını verebiliyorsak bu büyük zafer sayesindedir. 

Bize bu zaferi armağan eden ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor, kutsal emanetinize canımız pahasına sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum. 30 Ağustos, dirilişimizin ve direnişimizin zaferidir. Hepimize kutlu olsun.”

Ellerindeki Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle ‘Zafer Yürüyüşü’ de düzenleyen CHP’liler, bando takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Atatürk Anıtı’ndan Bahabey Caddesi’ne kadar yürüdüler.