FATİH BATTAR
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diyabet hastası çocuklar ve ailelerine yönelik kahvaltılı etkinlik düzenlendi.

Yunus Emre Parkı’ndaki Şelale Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltıya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci’nin yanı sıra diyabet hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci, diyabet hastalığının önemine dikkat çekerek, özellikle çocukları olumsuz etkilediğini söyledi. 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ise diyabetli çocukları çok önemsediklerini belirterek, bu hastalık konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Programda diyabetli çocukların aileleri adına bir söz alan Feyza Toprak ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, yardım talebinde bulundu.
Özellikle diyabet ölçüm sensörü temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Toprak;   “Bizim çocuklarımız kan ölçümü için günde en az 8 defa parmağını deldiriyor. Bu sayı bazen daha da artabiliyor ve onların duydukları acı, katlanarak çoğalıyor. Bu nedenle çocuklarımız için ölçüm sensörü temini konusunda devletimizden talepte bulunuyoruz. Bizler, diyabetli çocukların sadece 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla hatırlanmalarını istemiyoruz. Bu çocuklarımızın daha fazla önemsenmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Sobacı, diyabet hastası çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Program sağlıklı yaşam yürüyüşü ile sona erdi.