M.BURAK YALÇIN

Diyanet-Sen Çorum Şubesi, 8 Mart'ta Taksim'de yürüyüş yapan göstericilerin ezan okunduğu sırada ezan sesini ıslıklayarak protesto etmesine düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

PTT merkez binası önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜL: EZANLAR EBEDİYEN İNLEYECEK

Basın açıklamasında konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, ezanların ebedi olarak yurdumuzun üstünde inleyeceğini belirterek, “Gezi olaylarında bu sadece 3,5 ağaç meselesi değil demişlerdi. Bazen “sen aday olmadın, neden şunları, bunları yapıyorsun” deyip enayilik yaftası vuranlar varya bize, biz bu seçimde nefsi bir mücadele değil de asıl amacın Kur’an’ın ortadan kaldırmak olduğunu için yamulmadık. Ülkenin geleceği ile ilgili oyun oynuyanlar karşısında safımızı belirlemek için bir duruş sergilememizin gerekli olduğuna inanıyorum. Salt bir siyasi mücadele değil de dava mücadelesi veren arkadaşlarımın bazılarının gözleri kapalı ise bu ezana olan ıslıklar, saygısızlıklar inşallah gözlerini açmıştır” diye konuştu.

KAVUNCU: HAK BATIL MÜCADELESİ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK

“Zulüm unutulursa, unutturulursa tekrarlanır” diyen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da hak batıl mücadelesinin kıyamete kadar edeceğini, Firavunlar’ın, Karunlar’ın, Ebu Cehiller’in bitmeyeceği gibi Hz. İbrahimlerin, Musaların, Yavuzların Selahattinlerin, Fatihlerin, Abdülhamitlerin, Recep Tayyip Erdoğanların da bitmeyeceğini söyledi.

Bu mücadelenin sonsuza kadar devam edeceğini de ifade eden Milletvekili Kavuncu, “Arada bir şuur altındaki vatan, millet, ezan düşmanlıkları depreşse de bu millet tarihte buna müsaade etmemiştir” dedi.

Basın açıklamasında imamlarda ezan okudu.