FATİH BATTAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladığı müjde tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da sevinçle karşılandı.

Çorum’da vatandaşlar saat 15.00’da ekranlara kilitlendi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını heyecanla ekranlardan takip etti. Erdoğan'ın, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini açıklaması, Çorum’da da büyük sevinçle karşılandı. Çorum’da  kahvehanelerin yanı sıra iş yerlerinde ekran başında açıklamayı takip eden bazı vatandaşların, duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Türkiye’de ve dünyada tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı büyük müjdeydi. Saat 15.00’da kamuoyunun karşısına geçen Erdoğan, Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini açıkladı.

Türkiye’nin 10 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak doğalgaz rezervinin bulunmasını değerlendiren Çorum halkı, doğalgazın bulunmasının Türkiye tarihi için bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, sırada petrolün bulunması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Karadeniz’e uğurladığı ve Tuna-1 bölgesinde sondaj faaliyetinde bulunan Fatih isimli yerli ve milli sondaj gemisinin doğal gaz rezervini keşfettiğini açıkladı.