FATİH BATTAR
Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Tarım Sigortaları (TARSİM) 2019 Yılı Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Hanefi Can, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Arzu Özkader, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.


Toplantıda TARSİM’in çalışma alanına giren ve bitkisel ve hayvansal ürün sigortaları kapsamındaki ürünler ve riskler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Toplantıda bir konuşma yapan TARSİM Ankara Bölge Müdürü Hanefi Can; “Sigorta branşları olarak bitkisel ürün, sera, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri ve arıcılık konularında sigorta yapılmakta ve sigorta yaptırma priminin % 50' si meyvecilikte ise çiçeklenme zamanında meydana gelen don zararı için poliçe tutarının % 66'sı devlet tarafından karşılanmakta. Yaban domuzu zararı bitkisel ürün poliçesi ve şap hastalığı (arilik belgesi almış işletmelerde) hayvan hayat sigorta poliçesi kapsamına alınmıştır.” dedi


Toplantıda ayrıca TARSİM kapsamına alınan riskler için son müracaat tarihlerinin geçirilmemesi hatırlatılarak sigorta poliçesi yaptıracak üreticilerimizin bir an önce poliçelerini yaptırmaları gerektiği dile getirildi.