HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor zorlu Kocaelispor deplasmanında ilk yarıda zaman zaman baskı yediği maçın ikinci yarısında girdiği net pozisyonlardan yararlanamayınca sahadan 0-0 beraberlik ve bir puanla ayrıldı.

Kırmızı Siyahlı takımda özellikle orta sahadaki sakat futbolcuların çokluğu nedeni ile sıkıntı yaşadı. Teknik Direktör Bahri Kaya maça geçen haftaki onbirden savunmada sakatlanan Uğur’un yerine Osman Bodur ile başladı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren ev sahibi takım baskılı başladı ve bu baskı sırasında topu tutmakta zorlanınca rakip kaleye gidemedi. İlk yarım saatlik bölümün ardından oyunda dengeyi kuran Çorumspor özellikle son bölümlerde iki net pozisyona girdi. Genç Kıvanç ilk yarının son dakikasında mutlak bir pozisyonda kaleci gole izin vermedi.

İkinci yarıya ise bu kez iyi başlayan Yeni Çorumspor oldu. Özellikle Volkan, Mikail değişikliğinin ardından orta alandan daha etkili gelen kırmızı siyahlı takım son vuruşlarda başarılı olamayınca öne geçme fırsatlarından yararlanamadı. İlk yarının olduğu gibi maçın son dakikalarında Kıvanç ile mutlak bir pozisyondan sonuç alamayan Yeni Çorumspor sahadan 0-0 beraberlik ve bir puan ile ayrıldı. Bu beraberlik için kırmızı siyahlı takım Teknik Direktör Bahri Kaya yönetiminde dördüncü maçından da puanla ayrıldı ve play-of yolunda umutlarını artırarak devam ettirdi.
Kırmızı Siyahlı takımı Kocaelispor deplasmanında Çorum ve Ankara’dan giden taraftar ile çevre illerden gelen yaklaşık 150 kadar taraftarı yalnız bırakmadı. Ev sahibi takım taraftarlarının ise yaklaşık on bin civarında takımlarına destek verdiler. Dostça başlayan karşılaşma dostça sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
13. dakikada ev sahibi takımın kazandığı korner atışında kaleci Onurcan’ın yumruklamak istediği top kısa düştü kale alanı sağ köşesinde buluşan Ali sert vurdu top üstten az farkla auta gitti.
16. dakikada Kocaelispor’un kazandığı serbest vuruşta Yeni Çorumspor savunması yerini almadan top hareketli ile yapılan vuruş ile hızlı başlayan ev sahibi takım atağında Mesut’un savunma arkasına attığı topla Rıza kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldı yerden vuruşunda tecrübeli file bekçisi gole izin vermedi.
35. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Savunmada Mümin ile Osman arasındaki bir anlık anlaşmazlıkta araya gire Sefa topu önüne aldı sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu top direğin dibinden az farkla auta gitti.
42. dakikada Yeni Çorumspor ilk yarıdaki en net pozisyonu Kıvanç ile yakaladı. Volkan’ın savunma arkasına attığı topla Kıvanç ceza sahasına girmeden boş alan varken kaleye gitmek yerine şut çekti vuruşunda ev sahibi takım kalecisi Volkan direk dibinden topu kornere atarak kalesini mutlak bir golden kurtardı.
45+2. dakikada yine Kıvanç ceza yayının sol kanadında topla buluşan Kıvanç sert vurdu kaleci Volkan yine son anda koru kornere çeldi ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
79. dakikada sol kanattan gelişen Kocaelispor atağında Gökdeniz ortaladı arka direkte Ali vurdu kaleci Onurcan son anda çizgi üzerinde topu kontrol etti.
84. dakikada ev sahibi takım direğe takıldı. Sağ kanatta topla buluşan Erkan ceza sahasına orta şut karışımı gönderdiği top uzak kale yan direğinden geri geldi dönen topu savunma uzaklaştırdı.
88. dakikada Yeni Çorumspor mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Sol kanatttan Yakup topla hareketlendi son çizgiye inmeden ön direğe hareketlenen Kıvanç’a çıkardı genç futbolcu gelişine dokundu ancak top uzak kale direğinin dibinden auta gitti ve kırmızı siyahlı tribünler gol diye ayağa kalktığı pozisyonda bu sevinçleri yarıda kaldı.
Maçta başladığı gibi 0-0 beraberlik ile sona erdi.