HARUN AKKAYA
Kastamonu’da yapılan Okullu Yıldızlar Hentbol Grup birinciliğinde Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu üç maçınıda kazanarak grup birinci oldu ve yarı final grubunda mücadele etme hakkı kazandı. Temsilcimiz son maçında İstanbul Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu’nu 20-13 yenerek mutlu sona ulaştı.
Antrenör Taner Adıkdı yönetiminde mücadele eden Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu, Selin, Gizem, Nilsu, Yaren, Sümbül, Berfin, Irmak, Nehir, Aleyna, Ceyda, Nehir K, Aylin, Öykü ve Eylül’lü kadrosu ile mücadele etti.


İlk maçında Yozgat şampiyonunu 22-11 ikinci maçında ise Çankırı temsilcisini 27-3 gibi farklı skorla yenen Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu son gruptaki son maçında kendisi gibi ilk iki maçını kazanan İstanbul temsilcisi ile karşılaştı.


Rakibi önünde ilk dakikalardan itibaren üstünlüğü ele geçiren Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu ilk yarısını 15-7 önde tamamladığı maçtan 20-13’lük skorla galip ayrılarak grup birincisi oldu ve yarı final gruplarında mücadele etmeye hak kazandı.


Dr. Sadık Ortaokulu’nun bu başarısında Gizem en büyük paya sahip sporcu oldu. Üç maçta takımının 36 golünü atarak gruptan birinci çıkmasına katkı veren Gizem başarısını final maçında da sürdürdü. İlk maçta Yozgat karşısında 13 gol atan Gizem ikinci maçta Çankırı önünde 11 gole imza attı. İstanbul ile oynanan final maçında ise takımının attığı 20 golün 12’sini atan Gizem gelecek adına çok güzel mesajlar verdi.


Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu Hentbol Antrenörü Taner Adıkdı sporcularını gösterdikleri performanstan dolayı kutladı. Adıkdı güçlü rakipleri geride bırakarak yarı final grubuna yükseldiklerini belirterek ‘Bu başarıda Hentbol İl Temsilcimiz Sami Öncel’in katkısı çok büyük. Bu maçlar öncesinde Çorum’da düzenlenen turnuvalarda sporcularımız çok maç yaparak kendilerini geliştirdiler ve bunun sonucunda da bu başarıya ulaştık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şimdi hedefimiz yarı final grubunda da okulumuzu ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmek’ dedi.