RECEP MEBET
Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Meslek Dersleri Öğretmeni Yakut Bozdoğan için görev yaptığı Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde dün tören düzenlendi.
Merhum öğretmenin naaşı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak okul bahçesine getirildi.
Düzenlenen törene Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, İHL idareci ve öğretmenleri ile bazı veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

HASTA YATAĞINDA DAHİ ONLARI DÜŞÜNDÜ
Törende konuşan Hüseyin Kır, mesleki ve insanî açıdan tanıyan herkesin sevgisini kazanan Yakut Bozdoğan’ın hakiki bir mü’min, iyi bir dost ve güzel bir insan olduğunu söyledi.
İHL Müdürü olarak görev yaptığı dönemde mesai arkadaşı olan merhum öğretmenden bahsederken göz yaşlarına hakim olmakta güçlük çeken Hüseyin Kır, Bozdoğan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi.
“Eğitim ve hayır işlerine gönlünü veren Yakut Hoca, hasta yatağında dahi öğrencilerini ve muhtaç insanları düşünüyordu” diyen Kır, ebediyete uğurladıklarını merhum öğretmeni saygı ve rahmetle anacaklarını sözlerine ekledi.
Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş’ın yaptığı duanın ardından öğretmen ve öğrencileri tarafından omuzlara alınan Bozdoğan’ın tabutu, tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu.
Bozdoğan’ın çocukları ve bazı yakınlarının da hazır bulunduğu tören, dualarla son buldu.

CENAZE NAMAZINI OĞLU KILDIRDI
Merhum Öğretmen Yakut Bozdoğan’ın cenazesi dün öğle namazını müteakiben Ulucamii’de kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı.
Oğlu Ubedy Bozdoğan’ın kıldırdığı cenaze namazına Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir’in yanı sıra bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, eğitim camiası mensupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazının ardından cemaate hitap eden merhum öğretmenin arkadaşı Kuran Kursu Öğreticisi Musa Karagöz, 2 yıldır ağır bir hastalık süreci geçiren Bozdoğan’ın teselli vermeye gelen dostlarını teselli eden bir ruh haline sahip olduğunu ve Cenab-ı Hakk’a tam bir teslimiyet içinde olduğunu söyledi.
Helâllik istenmesinin ardından dualarla son yolculuğuna uğurlanan Bozdoğan’ın cenazesi Ulu Mezarlık’ta toprağa verildi.