Yapılan açıklamaya göre, kooperatif yöneticileri yüklenici firma Al-Ka İnşaat tarafından yürütülen çalışmaları yakından takip ederken, Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, çalışmalarda gelinen son aşamalarla ilgili bilgi verdi.
Konuşmasında dolar kurundaki artış nedeniyle inşaat maliyetlerinin artışına ve yüklenici firma hakkında çıkarılan dedikodulara değinen Necmettin Uzun, dolar artışına meydan okuduklarını ve inşaat maliyet (beton, demir vs.) artışını kesinlikle üyelerine yansıtmayacaklarını ayrıca yüklenici firma hakkında çıkarılan dedikoduların ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.
İşyerlerini Kooperatif üyelerine söz verdikleri tarihte bitirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Uzun, "Heyecanımızı ilk günkü gibi koruyoruz ve aynı heyecanla işlerimizi en seri şekilde yürütmenin çabası içerisindeyiz. İnşaat alanında kontrolsüz bir iş yapılmaması için ben ve Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımla beraber sürekli işimizin başındayız ve takibimizi sürdürüyoruz." dedi.

 

‘KESİNLİKLE ALDATAN OLMAYACAĞIZ’
Kooperatifi kurarken 'kesinlikle aldatan olmayacağız' diye söz verdiklerini ifade eden Başkan Uzun, kooperatif üyelerinin gelecekteki evlatlarına güzel bir eser bırakmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. 
Çorum esnafı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, siyasiler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ellerinden gelen desteği gösterdiklerini vurgulayan Necmettin Uzun, "Şimdi sıra bizde. Çorumlu esnaflar olarak devletimizin 24 saat emrindeyiz. Onlar bizim önümüzü açtı bizde onları inşallah mahcup etmeyeceğiz. Kendilerine Kooperatif yöneticilerimiz ve üyelerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

‘KOOPERATİFE YENİ BİR 2 ADA DAHA KAZANDIRILDI’
Kooperatif arazine geçtiğimiz günlerde yeni bir 2 ada daha kazandırdıklarını ve tapusunu aldıklarını anlatan Uzun, 2020 yılının başlarında tüm işyerlerini tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceklerinin altını bir kez daha çizdi.
Kooperatif üyelerine ödemeler konusunda bir kolaylık daha sağladıklarını söyleyen Necmettin Uzun, faizlerin yüksek olmasından dolayı bankalardan kredi çektirmeyeceklerini, üyelere krediyi 6 aydan 48 aya kadar vadeyle kooperatif olarak kendileri vereceklerini belirtti. Kredilere faiz uygulaması yapmayacaklarını ancak peşin ödeyenle taksitli ödeyenler arasında küçük bir faiz uygulaması olacağını aktardı.

 

‘FİTNE BAĞLARINA YERLEŞENLER DEDİKODU İŞİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR’
Yüklenici firma hakkında bazı aslı astarı olmayan dedikodular çıkarıldığına da değinen Necmettin Uzun, "Sadece Çorum değil, Türkiye ve dünya krizde. Çorum'da fitne bağları diye bir yer var ve bu bağlara yerleşenler de işlerini çok iyi yapıyorlar. Bunların işi gücü yok sadece işleri topluma fitne ve dedikodu yaymak. Esnafımız bunlara kesinlikle itibar etmesin. Meyve veren ağaç taşlanır. Bu arada firmanın batması ya da işini bırakması kooperatifimizin yararınadır. Çünkü bizim elimizde kapı gibi teminatımız var. Bugün 3 liralık iş yaptıysa biz 2 liralık ödeme yapıyoruz. Yüklenici firmanın her zaman kooperatifimizden alacağı var. İşi bırakıp gitse dahi hiçbir üyemize ve kooperatifimize zararı olmayacaktır. Ayrıca burayı kendimiz yapacak kadar güçlü bir kooperatif yönetimine sahibiz. Başkaları konuşur Zanaatkârlar iş yapar" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi