Vakıf 19 Çorumlular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, her yıl 15 Nisan tarihini ‘Dünya Hitit Günü’ ilan ettiklerini açıkladı. 
Hitit uygarlığındaki Antahsum Bayramından yola çıkarak bu tarihi belirlediklerini belirten Alper Bilan, “Bu tarihi seçerken de 15-22 Nisan tarihlerinin Turizm Haftası olmasını göz önünde bulundurduk. Yani her yıl Turizm Haftası çerçevesinde Dünya Hitit Günü kutlanacaktır.” dedi. 
Dünya Hitit Günü’nün, Türk Japon Vakfı, Vakıf 19 işbirliği ile 15-20 Nisan tarihleri arasında Türk Japon Vakfı Binasında tüm katılımcılara açılacağını belirten Bilan, şunları söyledi:

“Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde yürüteceğimiz bu çalışma tüm Çorum halkına hayırlı uğurlu olsun. 
İlimizin sanayi kadar önemli ikinci bir istihdam ve gelir kaynağı olarak gördüğümüz turizm sektörüne katkı vermek amacı ile bu konuya katkı verecek her kapıyı ziyaret ediyor ve ilimizi anlatıyoruz. Bu projenin hedefinde tüm büyük elçilikler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, yetişkinler, gençler, çocuklar ve engelliler var. Bu gurupları ve ilgililerini ziyaret ediyor, onlara projeyi anlatıyor ve etkinliğimize davet ediyoruz. Umarım bu etkinliğin önemi herkes tarafından doğru anlaşılır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay beyefendinin Çorum ziyaretleri sonrasında Hitit uygarlığının tanıtılması yönünde ortaya koydukları irade çerçevesinde Dünya Hitit Günü’ne gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesi ve kurumların bu günü bir tanıtım fırsatına dönüştürmesi gerekmektedir. Sayın Vekillerimizin ve Ticaret ve Sanayi Odası gibi kuruluşların da bu işi sahiplenmesi önemlidir.

Bu çalışma içerisinde ön tanıtım broşüründe yer alan etkinlikleri yapmayı planlamaktayız. Bu etkinliklerin başarılı olması için Turizm İl Müdürlüğümüz, sanatçılarımız, iş adamlarımız ve Mütevelli Heyetimiz ile birlikte titiz çalışmalar yürütmekteyiz. 

Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’ye, Belediye Başkanımız Sayın Zeki Gül'e, Turizm İl Müdürümüz Sayın Ömer Arslan Beye, Vakıf Mütevelli Heyetimiz ve kentimiz adına teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi