FATİH BATTAR
Çorum Fen Lisesi öğrencileri Çorum’da okul önlerinde bulunan 10 durakta ‘Durakta Matematik’ projesi kapsamında durakları matematik sınıfına dönüştürdü.

Özellikle öğrencilerin matematik fobisini yenmek ve matematiği eğlenceli hale getirmek için 10 durağı matematik sınıfı haline getirildi.

“Durakta Matematik" projesini hayata geçiren öğretmen ve öğrenciler özellikle okullara yakın olan duraklarda otobüs bekleyen her yaştan vatandaşın matematik dersine karşı olan ön yargılarını kırmak ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor. “Durakta Matematik” öğreniyorum projesiyle matematiğin geniş kitlelere sevdirilmesi ve ulaştırılmasını da amaçlanıyor.

Durakta bekleyen vatandaşların da ilgisini çeken Durakta Matematik projesi ile ilgili bilgi veren Çorum Fen Lisesi İngilizce öğretmeni ve Proje İl Koordinatörü Selda Tarhan; “Aslında matematik eğlencelice hayatımızın her anında. Başarı ikisini birleştirebilmekte saklı. "Durakta Matematik’ projesi ile de 7'den 70'e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri Mukaddes Karip Hoca eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek isteyerek öğrenmemizi hedefledi. Bunun için çevremizdeki duraklara bu çizimleri afişler halinde asarak her yaştan herkesin latematik algısını değiştirerek matematiği kitap, okul, öğrenci ve ğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istedik.” dedi

‘Durakta Matematik’ projesinin öğretmen camiasında çok beğenildiğini ve kısa bir sürede 81 ilden ve 5 ülkeden öğretmenlerin projeye dahil olduğunu aktaran Tarhan; “Bunun üzerine proje ulusal eTwinning projesi olmaktan çıktı, uluslararası bir projeye dönüştü. 'Durakta Matematik' projemiz, her yerde hayata geçtikçe, matematik fobisi olanların giderek bunu matematik hobisine dönüştüklerini yeni bir yaşam şekli haline getirdiklerini gözlemleyeceğiz. Bu da matematiği hak ettiği sevgiyle buluşturmak ve gerçek başarıdır. 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi olarak lise düzeyinde kendi çizimlerimizi de kattık afiş haline getirdik. Çorum İl Koordinatörlüğünü ben yapmaktayım. Matematiği tüm çocuklara, gençlere, sevdirmeye çalıştığımız, matematik ile ilgili önyargıları yıkmaya çalıştığımız, harika bir proje ve bu proje de bana destek olan Çorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Kılıç'a ve Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü'ye çok teşekkür ederim. Kendilerinin yardımlarıyla, duraklara matematik afişleri basımını yapıp asarak projemizde bize düşen görevi tamamlamış olduk. Proje oldukça ilgi görmekle beraber daha şimdiden başarı sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.