Çorum Eczacı Odası Başkanı E. Şefkat Güler, son iki haftadır üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren hastalarla, eczanelerde yoğunluk yaşandığını ifade ederek, “Okullarımızda, toplu taşıma araçlarında, kurumlarda enfeksiyonun fazla bulaşabileceği yerlerde tedbirler alınmalıdır.” dedi.

Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı dikkatli olunmasını ve vakit kaybetmeden doktora başvurulmasını isteyen Eczacı Odası Başkanı Güler, “Kapalı mekanlar sık sık havalandırılmalı, özellikle dışarıdan geldiğimizde eller mutlaka yıkanmalı, soğuk algınlığı olan kişilerle yakın temastan kaçınılmalı, hapşırma ve öksürme anında kağıt mendil ile burnumuzu, ağzımızı kapatmalı ve bu gibi durumlarda maske kullanılmalıdır. C vitamini içeren sebze ve meyveler tüketilmeli ve bunlarla birlikte bol sıvı alınmalı beslenmemize özen göstermeliyiz. Küçük çocuklar, yaşlı hastalar, şeker hastalığı, koah, kanser veya diğer sistemik hastalığı olan kişilerin soğuk algınlığına karşı daha dikkatli olması gerekir. Bu hastalar kendilerinde soğuk algınlığı belirtilerini görmeye başladığından itibaren vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır.” diye konuştu.

Çorum’da faaliyet gösteren eczacıların, eczanelerinde hastalara gerekli uyarıları yaptıklarını ve bu durumlarda kullanılacak ilaçları da bol miktarda temin ederek ilaç sıkıntısı yaşamamak için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Güler, “Eczanelere gelen hastalarına ilaçlarını düzenli saatinde kullanmalarını, bol su ile içmelerini ve mutlaka kalabalık yerlerde uzun süre bulunmamalarını, istirahat ve uyku düzenlerine dikkat etmesi konularında bilgileri vermektedirler. Halkımızın grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korunmalarında her türlü bilgi ve deneyimleriyle sağlık hizmetini sunmaktadırlar.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi