Anadolu Eğitim Sendikası Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Çorum İl Başkanı Nihat Örs getirildi.
27-28 Ocak 2018 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda MYK yedek üyeliğine seçilen Nihat Örs, Şubat 2019 MYK kararı ile Anadolu Eğitim Sendikası Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.


Sendikal anlamda bundan sonraki çalışmalarına Genel Merkez'de devam edecek olmasının kendisine büyük bir onur verdiğini belirten Nihat Örs, “Eğitim adına yapılacak çok işimiz var. Böyle bir görevle sorumluluğumuz daha da artacak. Elimden geldiğince Çorum'daki ve ülkemizin her yerindeki eğitim çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirmeye çalışacağım." dedi.


Anadolu Eğitim Sendikasının bağımsız sendikacılık anlamında Türkiye'de önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Örs, kurumsal anlamda gücünü anayasadan ve kanunlardan alan, ideolojik olarak hiçbir siyasi anlayışla yakınlık ya da uzaklık ilişkisinde bulunmayan, doğruyu kim söylerse destekleyen, yanlışı kim söylerse karşı çıkan, eğitim odaklı bir sendikacılık örneği verdiklerini kaydetti. Örs açıklamasında şöyle dedi; “Bu toprakların milli ve manevi değerleri, sosyal kazanımları, birlikte yaşama, ötekileştirmeme anlayışı ile devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak bir toplumun inşa edilmesinde sendikal anlamda üzerimize düşen görevler var. Eğitim bu anlayışın yerleştirileceği en önemli alanların başında geliyor. Bilimsel, akılcı, içinde yaşadığı Türk milletinin değerleri ile barışık, yeniliğe açık, kayırmacılığın olmadığı, eğitimin çalışanlarına hak ettiği değerin verildiği bir eğitim modeli ile dünya ile rekabet edebiliriz. Biz böyle bir modelin uygulanması için mücadele ediyoruz. Gerek eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunları ile ilgili kamuoyu oluşturma gerek bakanlıkla iletişim kurma gerekse hukukla ilgili konularda dava açma durumlarında yoğun bir çalışma içinde olan sendikamız, üyelerinden aldığı güçle Türkiye'de bağımsız sendikacılığın öncüsü olmaya devam edecektir." (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi