Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi tarafından Amasra ve Safranbolu'ya kültür gezisi düzenlendi. Geziye; sendika yöneticileri, üyeler ve aileleri katıldı.
Safranbolu Yörük Köyü, tarihi Safranbolu evleri, Arasta Çarşısı, Hıdırlık Tepesi, Ters Ev Tokatlı Kanyonu, İnce Kaya Su Kemeri,  Amasra Müzesi,  Amasra Kalesi gibi olağanüstü güzelliğe sahip tarihi ve turistik yerlere yapılan  geziyle ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, genelde ve yerelde yetkili olan Eğitim-Bir-Sen'in yalnızca sosyal ve özlük hakları ile ilgili çalışmalar yapmakla yetinmeyip kültürel konularda da birçok etkinliğe imza attığını söyledi.

Yıl içerisinde İş Yeri Temsilcileri eğitimleri, hizmetli ve memur üyelerin Görevde Yükselme Sınavı'na yönelik kitap temini ve kurs açılması, Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sınavı için kitap temini ve kurs açılması, merkez ve ilçelerimizde kurum ziyaretleri gibi sendikal faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Çınar, yapılan gezinin üyeler arasında birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çınar, “Her sene en az bir bölgemize giderek orayı tanımaya ve üyelerimize tanıtmaya gayret ediyoruz. Şimdiden önümüzdeki dönemle ilgili yapılacak faaliyet takvimini hazırlamaya başladık. Mayıs´ta Yetkili Sendika mutabakatını imzalayarak, en çok üyesi olan sendika unvanımızı yenileyerek, yetkimizi pekiştireceğiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra da katlayarak devam ettireceğiz.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi