FATİH BATTAR
Belediye Ek Tesisleri açılışında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi’nin alt ve üst yapı projelerinden bahsederek, “Normalde seçim zamanları belediyeler üst yapıya ağırlık verir ancak biz seçim var diye yapılması gereken çalışmalarımızı ötelemiyoruz.” dedi  

Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün, Teknik Müdürlükleri’nin birimlerinin yer aldığı, birimlerin kullandıkları araçların bir arada bulunduğu ve bakımlarının rahatlıkla yapılabildiği Belediye Ek Tesisleri’nin açılışı dün gerçekleştirildi.


İskilip yolu üzerinde eski mezbahane yerinde hizmete giren ve toplam 19 milyon TL’ye mal olan Belediye Ek Tesisleri’nin açılışına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Akar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile belediye personeli katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kunduzhan mahallesi muhtarı Kadir Akçal, 2004 yılından bu yana Kunduzhan mahallesine yapılan yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da Çorum Belediyesi’nin her mahallede güzel hizmetlere imza attığını belirterek; “AK Parti belediyeleri sadece Çorum’da değil, tüm ilçelerde aynı şekilde güzel hizmetlere imza atıyor. AK Parti belediyeciliği olduğu sürece bu hizmetlerden yapılmaya devam edecektir.” dedi 
Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise belediyelerin, devletin kıt kaynaklarını azı çok ederek gönderdikleri kaynak ve paraları en verimli şekilde kullanarak halka en iyi hizmeti vermeye çalıştığını aktardı. 


Toplam 25 bin 987 metrekare alana sahip olan Ek Tesisler Hizmet Binası’nda Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü birimlerinin hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, binanın toplam 19 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. 
‘Çorum Belediyesi olarak şehrimize, vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunmak için gerekli olan tesislerimizi bir bir tamamlıyoruz.’ diyen Başkan Gül, sadece Etüt Proje Müdürlüğü’nün takip ettiği 37 şantiye olduğunu ifade ederek, bunlardan 27 tanesi bittiğini, geçici kabullerinin yapıldığını ve geriye kalan 4 tanesinin ise Kasım ayı içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

 

‘SEÇİM VAR DİYE YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALARIMIZI ÖTELEMİYORUZ’ 
Normalde seçim zamanları belediyelerin alt yapıya girmediğini belirten Gül; “Seçim var diye yapılması gereken çalışmalarımızı ötelemiyoruz. Alt yapımızı tamamlayarak yollarımızı öyle yapıyoruz. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün ise bu yıl 80 km alt yapı çalışması yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 23 tane bu yıl park yaptı.  Alt yapı ve üst yapı olarak 40 tane şantiyemiz var. Toplam 100 tane şantiyemizden 80 tanesini bitirdik.  Bunların dışında Belediyemizin önemli çalışmasından biri de Teknik Müdürlüklerimiz ve bu müdürlüklerimizin araç parkı için inşasına başladığımız, Ek Tesislerimizdi.  Fen İşleri Müdürlüğümüz işlerinin tamamı sahada olan bir müdürlüğümüz. Belediyemizin adeta görünen yüzü olan hizmetleri sunan bir müdürlük.  Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz de yine şehrin dört bir yanını saran içmesuyu, yağmursuyu, atıksu şebekesi gibi alt yapı yatırımları olan bir müdürlüğümüz. 7 gün 24 saat hizmet veren bir birimimiz.  Bu iki birimimizin sokaklarımızda, caddelerimizde, mahallelerimizde alt yapıdan tutun da yolların, kavşakların yapımına, dar gelirli vatandaşlarımızın evindeki tamirata kadar, temel ihtiyacımız olan suyun kaynaklardan getirilip, musluktan sağlıklı bir şekilde akıtılmasına kadar olan sürecin her safhasında izleri var, emekleri var.  Yaptığı işlerin çeşidi ve yoğunluğu açısından oldukça aktif olan müdürlüklerimiz araçlarla, ekiplerle, yardımcı ekipmanlarla çalışan bir birimlerimiz. Bu yüzden bağımsız bir şantiyesinin olması, rahat, güvenlikli bir sahasının olması gerekiyordu. Biz de teknik müdürlüklerimiz için bu ek tesisleri inşa ettik.  İnşallah buranın hizmete girmesiyle birlikte, buraya taşıdığımız birimler çok daha konforlu bir alanda, kalıcı hizmetlere imza atacaktır.” şeklinde konuştu.


Belediye Ek Tesisleri’n üç ana binadan oluştuğunu dile getiren Başkan Gül, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Ek Tesislere Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı atölye şefliğinde; kaynakhane, boyahane, tamir atölyesi, marangozhane ve iş makinelerinin park alanı bulunuyor.  Araçlarımızın tüm tamir ve bakımlarını atölyemizde yapılacak.  Belediyemize ait birimlerin mobilya işleri marangozhanede yapılıyor. Yine dış birimlerimizin ihtiyacı olan demir doğrama, kaynak, kasa tamiri, kaporta vb. işlemleri kaynakhanemizde yapılacak.  Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze bağlı İçmesuyu Teknisyenliği, Su Kanalizasyon Amirliği ve bazı birimlerin depolarını ek tesislerimize taşıdık.   Önceden İçmesuyu Teknisyenliğimiz Ulu Mezarlığın karşısında Su Kanalizasyon Amirliğimiz ise Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bulunduğu alan içerisinde idi. Şimdi iki birimimizde aynı yere taşımış olduk.   Böylece hem personelimizin çalışma ortamı daha ferah ve konforlu hale getirmiş olduk hem de birimler arasındaki koordinasyonun daha rahat sağlanabileceği bir tesise sahip olduk. 


Belediyemizin ek tesislerimiz, 3 ana binadan oluşuyor.  3 bin 880 m²’lik idari binamızda; ofisler, toplantı odaları, eğitim salonu, mescit, soyunma odaları, dinlenme odaları, yemekhane gibi kısımlar bulunuyor.  Fen İşleri Atölye Binasında atölye şeflikleri ve atölyeler var. Burası da 4 bin 650 metrekarelik bir kapalı alan. Depo ve garaj binamız da 2 bin 370 metrekarelik bir alana sahip.  2 adet yakıt pompası ve 50 tonluk bir akaryakıt depomuz var. Belediyemizin araç parkında bulunan araçlar yakıtlarını buradan temin edecekler.  Tesislerimiz belediyemizin araç parkında yer alan araçlar için yıkama ve yağlama ünitesiyle, yarı açık otoparkıyla korunaklı bir alan oldu. 


Ek Tesislerimiz, Kunduzhan mahallemiz sınırları içerisinde 25 bin 987 metrekarelik bir alan içerisinde. Tesisimizde 24 saat güvenlik görevlisi bulunacak. Kameralarla araçlarımızın, binalarımızın güvenliğin kontrol edilecek.  Asfaltı ile birlikte Belediyemiz Ek Tesislerinin maliyeti 19 milyon TL oldu.  Şehrimize, vatandaşlarımıza, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.  İnşallah burada, teknik birimlerimizi taşıdığımız bu müstakil mekanda, hemşehrilerimize, şehrimize çok daha güzel, çok daha iyi hizmetler vereceğiz.  Şehrimiz gelişiyor. Buna bağlı olarak hizmet çeşitliliği artırmamız gerekiyor.  Bu tesislerimiz belediyemizin hizmet kalitesine de şehrimize de yakışan bir tesis oldu. İnşallah buradan kurumumuza yakışan, vatandaşımızın hak ettiğini düşündüğümüz en güzel hizmetleri vereceğiz.”