“Döviz piyasasında yaşanan dalgalanmalar karşısında, yerli ve milli olma günüdür, gün, birlik ve beraberlik olma günüdür. Meselenin sadece bir Rahib’in serbest bırakılıp bırakılmaması değildir” diyerek açıklamasına başlayan Mustafa Yağlı,

“15 Temmuz darbe girişiminin başarısız geçmesinin rahatsızlığıdır. Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Afrin harekatının başarı rahatsızlığıdır. S400’lerin rahatsızlığıdır. Ekonomik olarak gelişen büyüyen bir Türkiye’nin rahatsızlığıdır. Velhasıl benzer rahatsızlıklarını saymakla bitmez” dedi.

Büyüyen, gelişen Türkiye’nin biran önce dizginlenip emre itaat etmesini sağlamaya yönelik son bir hamleyle, ekonomik olarak diz çöktürmeye çalıştıklarını Türk Milletinin çok iyi bildiğini kaydeden Yağlı, “Eski Türkiye’de kalmıştır. Türk Milletini’de iyi tanımadıkları aşikardır. Yeni Türkiye kotlarıyla kendilerini en kısa sürede güncelleyeceklerinden eminim. Küresel ticaret savaşının sadece Türkiye değil, tüm Dünyada birçok ülkenin büyümesini ve istihdamını tehdit etmektedir. Bir çok ülkeden, ve kendi içinde de tepkiler gelmeye başlamıştır. 81 milyon Türk Milleti olarak bize düşen görev, sanayicisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle tedbirlerimizi almamız, vatandaş olarak panik yapmadan yatırım, üretim, ve istihdama yönelik makul bir seviye standardında, yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. Her şeyi Devletten beklemek doğru değildir. Şu an ülkemize yapılan ekonomik saldırı, 15 Temmuz’un farklı bir versiyonudur. Milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak en kısa sürede, Devlet ve Millet olarak, bu saldırıyı da atlatacağımızdan kuşkusuz hiç şüphemiz yoktur” diyerek açıklamasını tamamladı.