Çorum’da yaşayan 3 emekli öğretmen, koronavirüs salgınında maskenin önemine çekmek için ilginç bir eyleme imza attı.

Maskeli inek, eşek ve ayı fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla caddede yürüyen emekli öğretmen Ekrem Özumar, Suat Karakeçili ve emekli işçi Mustafa Velidedeoğlu kurallara uymayan vatandaşlara uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Eylemde açıklama yapan Ekrem Özumar, koronavirüsten dolayı dünyada 1 milyona yakın insanın öldüğünü belirterek, "Koronavirüsün önlenmesi için Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde yasaklar ve yaptırımlar koyarak devamlı uyarılarda bulunuluyor. Ama yine de sayıları az da olsa uymayan insanlar var. Bizler de vatandaş olarak bu olaya farkındalık yaratmak için bu etkinliği yapıyoruz“ dedi.

Kurallara uymayanların zararlarını tüm insanların çektiğini ifade eden Özumar, “Yazık değil mi bu insanlara. Sorumsuz bir kaç insanın yüzünden evlerine hapis olacak. Lütfen bu insanları nazikçe uyaralım ve mahcup edelim. Ayrıca tüm partiler sivil toplum kuruluşları lütfen harekete geçin üyelerinizi ve ekiplerini etkileyin. Valilik, Belediye okullarımız açılmadan çalışmalarınızı daha da artırıp acilen tedbir alması iyi olur kanaatindeyiz. Kurallara uymayanlar dışlansın. Yeter artık yeter. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşamasın. Etliye de karışacağım, sütlüye de karışacağım. Bu konuda yetkililere bizlerde yardımcı olalım. Bu işi bir tek utandırma piskoloji ile yapabiliriz. Ne kadar ayıp, maske takmıyorsun, size hiç yakışmıyor diyebiliriz insanlara“ diye konuştu.