Bina, arsa ve araziler için yılda iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit ödemesi 31 Mayıs Perşembe günü sona eriyor.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Vatandaşlarımız ödemelerini son günlere bırakmazlarsa Ramazan gününde daha rahat ödeme yapabilirler. Ödemeler belediye veznelerinden, banka şubelerinden, anlaşmalı fatura tahsilat merkezlerinden ve PTT şubelerinden yapıldığı gibi, www.corum.bel.tr resmi internet sayfamızdan da online ödeme imkanı bulunmaktadır.” dedi.

2018 EMLAK VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRMAYA GİRMİYOR

2018 yılı bina, arsa ve arazi için tahakkuk eden vergilerin yapılandırmaya girmediğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Bilindiği üzere 17 Mayıs 2018 tarihinde hükümetimizce vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarını yapılandırılması ve ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla 7143 sayılı kanun Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kanunla kamu borçlarının yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi, faiz ve gecikme cezalarının minimum seviyelere düşmesi söz konusu. Ancak Mayıs ayı içerisinde ödenmesi gereken emlak vergisi borçları bu yasa kapsamına girmemektedir. Yasa 31 Mart 2018 tarihinden önceki vergi ve diğer borçları kapsamaktadır. Dolayısı ile emlak vergilerimizin 31 Mayıs tarihine kadar ödenmemesi durumunda gecikme faizi ilave olacaktır.” diye konuştu.    (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi