FATİH BATTAR
Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden emlak işletmelerinin faaliyetlerine devam edebilmeleri için almaları gereken yetki belgesi süresi 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Ticaret Bakanlığının Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yönetmelik, taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden tacir ile esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için alması gereken yetki belgesinde süre 31 Ağustos 2020'ye kadar uzatıldı.
Yönetmelik, 5 Aralık 2019'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Sürenin uzatılması Çorum’da da emlakçıları sevindirirdi.  
Sürenin uzatılmasının sevindirici olduğunu belirten Koltaş Emlak ve Gayrimenkul sahipleri Oktay Koltaş, Murat Bolat ve Arda Uçar, ayrıca  yönetmeliğin de revize edilmesi gerektiğini söyledi. 
18 aydır yönetmelikte yapılması gereken revizeleri beklediklerini aktaran Koltaş, Bolat ve Uçar; ''Yönetmeliğin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve değişiklik ihtiyaçları için yapılması gereken düzenlemeler hala yapılmadı. Özel öğretim kurumları tarafından verilen belgelerin kabulü, adli kaydın sınırlarının düzenlenmesi, ilan portalların durumu,  vergi levhalı emlak danışmanlarının takibi ve alt yetki belgesi, sözleşmelerde ihtiyaç duyulan revizeler, cezaların caydırıcı olması, denetim yetkilerinin genişletilmesi, tapu ve belediye entegrasyon ihtiyaçları gibi birçok konuda yönetmeliğimiz yetersiz. Umarız en kısa sürede yönetmeliğe ilişkin revizeler yayınlanır'' şeklinde konuştu.