RECEP MEBET
Taşınmaz ticaretiyle uğraşanların yetki belgesi almaları için tanınan sürenin 5 Aralık 2019 tarihinde dolacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum Emlâk Müşavirleri Derneği (ÇEM-DER) Başkanı Ömer Okcu, yetki belgesi olmayan meslek mensuplarını uyardı.

5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince vergi kaydı, oda kaydı ve emlak danışmanlığı sertifikası olanların Ticaret İl Müdürlüğü’nün sitesine giriş yaparak yetki belgelerini almaları gerektiğini hatırlatan Ömer Okcu, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
“5 Haziran 2018 tarihinden önce oda kaydı ve sertifikası veya bunlardan bir tanesi bulunmayan meslektaşlarımız, Mesleki Yeterlilik Sınavı’na girecek ve daha sonra Ticaret İl Müdürlüğü’nden yetki belgesi alacaklardır.
Ancak mesleğe yeni başlayanların kesinlikle lise ve dengi okul mezunu olmalarının yanı sıra mesleki yerterlilik sınavına girip başarılı olmaları ve işyerlerinin en az 30 metrekare olması gerekmektedir.
Bahsettiğimiz durumda olanların 6 Aralık 2019 tarihinde Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi tarafından yapılacak MYK sınavına girmelerini tavsiye ediyoruz. 
Kayıtların devam ettiği sınavla ilgili hazırlık kitaplarının dağıtımı devam ediyor. Derneğimiz üyesi olsun ya da olmasın tüm meslek mensuplarına bu konuda hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu mesleği yapmak isteyenlerin dile getirdiğimiz uyarıları dikkate almalarını öneriyor, tüm meslektaşlarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi