FATİH BATTAR

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü gazetemizin geçtiğimiz günlerde ‘Yeni açılan yol kazaya davetiye çıkarıyor’ şeklinde çıkan habere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde kazaların arttığı ve vatandaşların trafik ışıkları istediği Farabi Caddesi’ni gündeme getirmişti. Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin bir açıklama yaparak kazaların önlenmesi amacıyla Çorum Belediyesi’nin Farabi Caddesi’nde delinetör ile ada oluşturulduğunu, yeni açılan yol kısmına kasis yapıldığını ve kavşak girişlerine parkı engelleyecek şekilde gerekli işaretlemeler yapıldığını açıkladı.

2020 yılında Farabi Caddesi’nde toplam 8 maddi hasarlı trafik kazası ile 5 adet yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 7 kişinin yaralandığını açıklayan Emniyet Müdürlüğü; “Trafik düzenlemelerine rağmen oluşan kazalarda sürücülerin yol hatasından değil, şehir içi hız limitlerine uyulmaması, dikkatsiz ve kurallara aykırı davranışları sebebiyle kazaların meydana geldiği anlaşılmış olup, yol ve kavşak düzenlemeleri ile işaretleme ve ışıklandırma çalışmaları düzenli olarak devam etmektedir.” dedi

Editör: Haber Merkezi