M.BURAK YALÇIN

Anadolu Gençlik Derneği, (AGD) 1388'inci yıldönümü sebebiyle Mekke’nin Fethi’ni kutladı.

Önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, AGD Çorum Şubesi Başkanı Bekir Uyanık, Çorum Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Abdussamed Kılcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Tilavetin ardından AGD Çorum Şubesi Başkanı Bekir Uyanık, programın açış konuşmasını yaptı.

‘TÜM MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI KENDİMİZE GÖREV ADDEDDİK’

Tüm mazlumların yanında olmayı kendilerine görev addeddiklerini belirten Bekir Uyanık, “AGD mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun ve adaletin yeryüzünde egemen olması mücadelesinde aynı dini ve inancı paylaşan, her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz” dedi.

“Bizler özgürlük, adalet ve refahın sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp, bizden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her düşünceye karşıyız” diyen Uyanık, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yer yüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle ve merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olarak iyiliğin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz.”

OKUDUĞU EZANLA GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

İsmail Büyüksakallı’nın şiir okuduğu programda ezan okuma yarışmasında birinci olan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Barış Uzun, okuduğu ezanla gönülleri mest etti.

AGD’nin faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Ömer Arif Mekke’nin Fethi’ni anlatarak, yeryüzünün görmüş olduğu en büyük fetih hareketinin Mekke’nin Fethi olduğunu ifade ederek, “Fetih hiç bitmeyecek. Devam edecek. Çünkü kalplerde öyle paslı kilitler var ki o kilitler kırılıncaya kadar devam edecek. Beyinlerde öyle paslı kilitler var ki beyinlere asılmış o paslı kilitler kırılıncaya kadar fetih devam edecek” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Program sonunda AGD ve MGV işbirliğinde bu yıl 6.’sı organize edilen Siyer-i Nebi yarışmasında Merkez İlçe’de dereceye giren Şeyma Sarıca, Mustafa Şenel ve Yafeshan Ünal’a ödülleri takdim edildi.