FATİH AKBAŞ
Türk Kızılayı Çorum Şubesi tarafından düzenlenen törende en fazla kan bağışı  yapanlara madalya verildi.
Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, Türk Kızılayı’nın sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Bunun yanı sıra, ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bağışı Merkezi ile ‘Güvenli Kan Temini Programı’nı başarıyla sürdürmektedir. Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında, hastanelerin ihtiyaçlarına cevap verilmektedir. Tüm Türkiye' de hastanelerin kan ihtiyaçlarının % 90'nı Türk Kızılay'ı tarafından karşılanmaktadır. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir” dedi.

Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının 3 milyon ünite olduğunu belirten Dr. Murat Güler, “Geçen yıl 2 milyon 350 bin ünite kan toplandı. Bu yıl ise 3 milyon üniteyi geçeceğiz.
Bölgemizde aralarında Çorum’un da olduğu 7 il bulunuyor” şeklinde kaydetti.

Gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdikleri törenlerde yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşıldığını ve bağışçılarına madalyalar takdim ettiklerini kaydeden Güler, “Siz bağışçılarımız, kan bağışlayarak büyük bir hayır yapıyorsunuz. Bizler aracıyız, asıl işi yapan sizlersiniz. Bu anlamda sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Türk halkına, milletimize, ülkemize yakışır şekilde çalışmalarımız devam edecektir. Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Kan Bağışı Merkezi olarak gerçekleştirdiğimiz bu törende 35 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 9 kişiye gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 100 kişiye ise bronz madalya verilecektir. Türk Kızılayı'na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran gönüllü kan bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ise Kızılay’ın sadece kan almak değil bunun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda çalıştığını belirterek, hem kan bağışçılarına hemde Kızılay çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise yaptığı konuşmada Çorum’un iller arası performansta orta sıralarda yer aldığını ifade ederek, biraz daha üst sıralara çıkılması gerektiğini bununda doktor takviyesi ile olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından ilk olarak 35 kez kan bağışında bulunan Mustafa Dizdaroğlu’na altın madalyasını Vali Yardımcısı Recep Yüksel verdi.
Daha sonra da 25’er kez kan bağışında bulunan 9 kişiye gümüş madalyaları, 10’ar kez bağışta bulunan 100 kişiye ise bronz madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören kokteyl ile sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi