RECEP MEBET
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile geçtiğimiz günlerde kutsal topraklara giden Rabia-Yunus Emre İnci çiftinin bebekleri Fatıma Sümeyye, Mekke’de dünyaya gelerek Türk kafilelerindeki en küçük umreci oldu.

Genç çift, Diyanet Hac ve Umre Sorumlusu hemşehrimiz Ahmet Daştanbek’in koordinesinde gerçekleşen başarılı doğum organizasyonunun ardından evlatlarını kucaklarına aldı.

KUTSALTOPRAKLARDAANNE-BABAOLMASEVİNCİNİ YAŞADILAR
Türkiye’ye dönmeye hazırlanırken doğum sürprizi ile karşılaşan Rabia İnci, Suudi Arabistan’da görev yapan doktorların tavsiyesi üzerine bebeğini Mekke’de dünyaya getirme kararı aldı.

Doğum arefesinde uçak yolculuğunun sakıncalı olacağı düşüncesiyle genç anneyi hastanede müşahede altına alan sağlık ekibi, başarılı bir operasyona imza attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ekibinin başarılı organizasyonu sonucunda evlatlarını kucaklarına alan İnci çifti, kutsal topraklarda anne-baba olmanın sevincini yaşadı.

Bebek sahibi olan genç çift için tüm imkanları seferber eden hemşehrimiz Ahmet Daştanbek, sergilediği misafirperverlikle ailenin ve kafiledeki diğer umrecilerin takdirini kazandı.

‘HAYALİMGERÇEK OLDU’
Evlendikten sonra eşiyle birlikte umreye gitme hayali kuran Rabia İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

İstanbul’da ikamet ettiklerini anlatan İnci, Eyüp Sultan Camii’nde karşılaştıkları Cumhurbaşkanı’ndan kutsal topraklara gitmek için destek istediğini, çok geçmeden Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müjdeli haberin geldiğini kaydetti.

Karnında bebeği ile geldikleri Mekke’de Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Ateşi başta olmak üzere Türk ve Suudi Arabistan sağlık personelinin yakın ilgi ve desteğini gördüğünü belirten İnci, “Umreye gelmemizde ve evladımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızda emeği olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi