Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, “Enflasyon farkı tazminatı ödenmezse adalet tesis edilmiş olmaz.” dedi.
2019 yılı Ocak ayı itibariyle kamu görevlilerinin maaş artışları hakkında açıklamalarda bulunan Saatcı, “2018 yılının ikinci altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında %3,5 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında %6,70 olmak üzere toplamda %10,70 oranında zam yapılmış oldu." dedi.


2018 yılı enflasyon kaynaklı gelir kayıplarının tazmin edilmesi gerektiğini belirten Saatcı, “2018 yılının ilk altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında % 4 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında % 5,17 olmak üzere toplamda % 9,17 oranında zam yapıldı. 2018 yılının ikinci altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında %3,5 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında %6,70 olmak üzere toplamda %10,70 oranında zam yapılmış oldu. 


Memur-Sen tarafından imza altına alınan 4. Dönem Toplu Sözleşme gereğince; kamu görevlilerinin maaşlarına 2019 yılının ilk altı aylık dönemi için %4 oranında maaş zammı yapılacak. Bunun yanında 2018 yılı ikinci altı aylık döneminde oluşan enflasyon farkı kapsamında %6,7 oranında enflasyon farkı zammı yapılacak. Bir anlamda, 1 Ocak 2019 itibarıyla kamu görevlilerinin maaşlarında toplamda %10,70 oranında bir artış gerçekleşecek. Açıklanan enflasyon rakamlarındaki düşüş enflasyonla topyekun mücadele konusunda atılan adımların olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor olsa da kamu görevlilerinin 2018 yılı enflasyon kaynaklı gelir kayıpları tazmin/telafi edilmezse (yani enflasyon farkı tazminatı ödenmezse) adalet tam olarak tesis edilmediği gibi enflasyona ezdirmeme sözü de tam olarak yerine getirilmemiş olacaktır." şeklinde açıklama yaptı. 

Editör: Haber Merkezi