Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Engelliler ve Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut’u ziyaret etti. Ziyarette, engellilerin yaşadıkları sorunlarını dile getiren Yusuf Hoşnut ile yapılması gerekenler istişare edildi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, ziyarette yaptığı konuşmada, “Ülkemizin nüfusunun %12.29'unun engellilerden oluşuyor. Milli Görüş için engelliler, özürlü değil özel vatandaşlar statüsündedir. Onların hayatını kolaylaştırmak, iyi imkânlar sağlamak boynumuzun borcudur. Partimiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme konusunda hassasiyet ve samimiyetini ispat etmiş bir partidir. Milli Görüş iktidarı olan 54. hükümet zamanında en kapsamlı düzenlemelerin gerçekleştirildi. Başbakanlığa bağlı Özürlüler Dairesi Başkanlığı ilk kez o dönemde kuruldu. Kamu ve özel sektördeki istihdam % 2’den % 3’e çıkarıldı.

Engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, ekonomik ve sosyal problemlerini çözme hususunda Milli Görüş iktidarının geçmişte yaptıkları bir teminattır. Çorum’da yaşayan 5 bin 400 engellinin refahı, mutluluğu ve saadeti için gerekli kaynakları kullanarak olağanüstü gayret sarf etmeyi borç biliyoruz. 5 bin 400 engellinin mutluluğu için Milli Görüş belediyeciliği şart.” dedi.