FATİH BATTAR
Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle zihinsel engelli çocuklar için Atahan Atlı Spor Tesisi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında zihinsel engelli çocuklar ata binerek stres attı. Pandemi nedeniyle dışarı çıkamayan ve evde bunalan çocuklar farkındalık etkinliğinde bir araya gelerek, harika bir gün geçirdi.
Etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, dernek olarak bu yıl  zihinsel engelli çocuklara ve ailelerine ilgi çekmek, hipoterapi ve yapılacak diğer sosyal etkinliklerle engelli çocuklar ile ailelerinin yaşam kalitesini artırabilmek amacıyla ‘Toplumda Sosyal Gruplar ve Fert Olma’ projesi hazırladıklarını ve İçişleri Bakanlığı’na sunduklarını söyledi.

Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve yaklaşık 90 bin lira ödenek almaya hak kazandıklarını kaydeden Hüsülüoğulları, proje kapsamında 20’ye yakın çocuğun 6 ay boyunca hipoterapi (Atlı terapi) eğitimi alacağını söyledi.
Son yıllarda dünyada ve Türkiye’de at terapisinin oldukça yaygınlaştığını ifade eden Hüsülüoğulları; “Hem eğitim hem sağlık alanlarında etkin olan bu terapi yöntemi ile bir çok rahatsızlıkta ciddi ilerlemeler gözlemlenmiştir. At terapisinin çok keyifli bir tedavi biçimi olmasıyla kişinin tedavi sürecine aktif katılımı sağlanıyor ve kısa sürede çok hızlı gelişmeler gözlemleniyor.” dedi 

AK Parti döneminde 18 yıldır engellilere yönelik yapılan yardım ve desteklere dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan; “İktidarımız döneminde yalnızca otizmli değil, bütün çocuklara destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Nerede bir kardeşimiz varsa, nerede engelli bir yavrumuz varsa onu topluma kazandırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız.” dedi

Otizmin eksiklik değil farkındalık olduğunu belirten Ceylan; “Bu farklılıkların birlikte fark edilmesi gerekmektedir. Bu yavrularımızın sevgi dolu enerjilerini hissederek otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışılması gerekmektedir. Otizmli bireylerin farkındalığını oluşturmamız ve eğitimlerine değer vermemiz gerekiyor. Tüm çocuklar bizim evladımız. Ne gerekiyorsa, ne istiyorsanız koşulsuz şartsız her zaman çocuklarımızın yanındayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada otizmli çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak her türlü projeye destek vermeye devam edeceğim. Bu yavrularımıza destek olmak bizim asli görevimiz. Bunu, milletvekili olmamızın ötesinde insani bir görev olarak görüyoruz. Her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen faklı anda, bazen aynı yolla, bazen farklı yolla biz onların hayata tutunması için her zaman yanlarında olmamız gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun destekleriyle bu yavrularımız ve ebeveynleri için gereken desteği her zaman yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu

Etkinlik sonunda protokol üyeleri ile çocuklarla beraber pasta kesti, ata bindi. Gün boyu devam eden etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.