EROL TAŞKAN
Altı yaşlarından itibaren DMD (kas erimesi) hastalığı nedeniyle engelli olan kardeşler Yiğit Han ve Ali Han için umut ışığı doğdu.

Televizyonda izledikleri bir haberle umutlanan Öztürk ailesi, Hindistan’da gerçekleştirilen kas hastalığı tedavisinden yararlanmak istiyor. 
Tüm ömürlerini kas hastalığının pençesinde geçiren 18 ve 16 yaşlarındaki iki kardeş, haberlerde izledikleri duyuruyu hayatlarının müjdesi olarak kabul etti. Evlatları için ömürlerini feda ederek, her bir saniyelerini evlatları için yaşayan baba İbrahim Öztürk ve anne Birdane Öztürk, “Evlatlarımızın içinde bulunduğu hastalıktan hiç bir zaman yüksünmedik, fakat umudumuzu da asla kesmedik. Her zaman bir tedavi imkanı olabileceği umudunu yüreğimizde diri tuttuk. Önceki gün televizyonda izlediğimiz bir haber, içimizdeki umudu yeşertti. Hindistan’da DMD hastalığının üç aşamada tedavi edildiği yönünde izlediğimiz haber, bizim gönlümüze güneş gibi doğdu. Tarifsiz bir umut ve heyecan yaşıyoruz. Şimdilik tek bildiğimiz Hindistan’da bu hastalık için çare olduğudur.” dedi.

DESTEK İSTİYORUZ
Yıllardır büyük bir yükün altında kalarak hayatlarını sürdürmek zorunda olan Öztürk ailesi, bu müjdeden istifade edip tedavi imkanlarından yararlanabilmek için destek bekliyor. İlk araştırmalara göre kişi başı 300 bin TL olan tedavi giderleri nedeniyle 600 bin TL’lik bir desteğe ihtiyaç duyan Öztürk ailesi, ilgili, yetkili, hayır sahibi olmak üzere herkesten destek bekliyor. 

ÖMÜRLERİNİ ÇOCUKLARI İÇİN SEFERBER ETTİLER
Engelli kardeşlerin anne ve babası, tüm ömürlerini evlatlarını için seferber etti. Bir gün bile evlatlarını yük olarak görmeyen anne ve baba, “Bu tedaviyi aru etmemizin tek nedeni, evlatlarımızın yaşıtları gibi sağlığına kavuşup normal bir hayat yaşamanın mutluluğunu tatmalarıdır. Anne ve baba olarak biz evlatlarımızı asla yük olarak görmedik. Onları bizim için verilmiş değerli bir lütuf olarak görüyoruz. Biz onları yük olarak görmediğimiz için onların yükünden kurtulmak gibi de bir çabamız asla olmadı. Tek isteğimiz yatağa mahkum olan evlatlarımızın yaşıtları gibi sağlıklı olmalarıdır.” dedi.

BU ÇAĞRI HERKESE
Fenerbahçe taraftarlığı konusunda sınır tanımayan engelli kardeşler de, tedavi olma umuduyla yeni bir heyecan yaşıyor. Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, STK’lar, Fenerbahçe camiası ve hayırseverler olmak üzere herkesten yardım bekleyen gençler, hastalıklarının ilerlemesinin önlenmesi ve bir gün yürüyebilmenin umudunu yaşıyor.