Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, engelli veya eski hükümlülere 50 bin lira finansman imkanı sağlayan hibe projesi için başvuruların başladığını bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonun kararı çerçevesinde kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere finansman desteği sağlanacağını belirtti.

Hibeden yararlanmak isteyen engelli ya da eski hükümlülerin, kuracakları iş ile ilgili projelerini kurumun resmi internet sitesi olan "www.iskur.gov.tr" adresinden yayınlanan başvuru rehberine göre hazırlamaları gerektiğini dile getiren Kılıç, "Başvuru Rehberi ve Formu'na göre hazırlanacak projeler illerde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda değerlendirilecek. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda uygun bulunan projeler ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 8 Haziran 2018 tarihine kadar hazırlayıp Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze teslim edebilirler." ifadelerini kullandı. Kılıç, başvurusu onaylananlara 50 bin lira finansman desteği sağlanacağını kaydetti.(AA)

Editör: Haber Merkezi