FATİH BATTAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Hitit Üniversitesi ile Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Korosu tarafından “Engelsiz Bir Hayat” konulu konser düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkanı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça; “Türkiye’de yaşayan i nüfusun yaklaşık %12’sini fiziksel yada zihinsel nedenlerle bazı hareket, duyu ve işlevleri kısıtlı. Yaşam boyu doğrudan yada dolaylı olarak eğitimden, istihdama, hukuki alandan, sosyal ve sağlık alanında çeşitli alanlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar.  Bu problemleri ortaya çıkaran engellilerin bedensel ve zihinsel sıkıntılar değil, toplumsal ve çevresel koşullardır. Hem hukuki düzenlemelerdeki hem de uygulamadaki yetersizlikler, çevrenin engelli bireler için uygun hale getirilememesi, toplumun bakış açısı gibi bir çok nedenler herkese büyük sorumluluklar yüklemektedir.

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde örnek çalışmalara imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül de Çorum Belediyesi olarak engelsiz bir Çorum için çalıştıklarını belirterek; "Biz sadece, engelli vatandaşımızı, yavrumuz sabah evinden alıp akşam götürüp bırakmıyoruz. Onların potansiyelini ortaya çıkartmak için yeteneklerini geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Onlara kendi evlerindeki rahatı hissettirerek sosyal faaliyet alanlarında daha aktif olmalarını sağlıyoruz. Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerimizde el sanatları, bilgisayar, resim, müzik ve aşçılık kursu gibi kurslarımız var. Bu kurslarımız engelli bireylerimizin kişisel gelişimine katkı sağlıyor. Merkezlerimizde grup terapi, fizik tedavi odalarımız ve etkinlik sınıflarımız mevcut. Engelsiz bir Çorum için çalışıyoruz. Hayatı paylaşmak için engel yok. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun."  dedi

Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi öğrencileri ile Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Korosu tarafından “Engelsiz Bir Hayat” konseri gerçekleştirildi. Konserde Buhara Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Umut Çoşkuner’in seslendirdiği ‘Mor Yazma’ şarkısı büyük alkış toplarken, programın devamında Kazım Çoğal ‘Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden’ türküsünü seslendirdi. Talha Ekinci ise Udu ile gönülleri mest etti.

Programın sonunda programın hazırlanmasında emeği geçen Dr. Öğretim üyesi Ali Ünal, Araştırma Görevlisi Emre Keleş, Öğretmenler; Mithat Yağar, Yasin Furkan Kılıç, Esra Çıtakoğlu ve Ahu Pınar Turan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi