ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ
Epilepsi ve Yaşam Dernek Başkanı Ebru Öztürk ve Filika Medya Kurucusu kadın girişimci Dilek Çakır, epilepsililer için farkındalık oluşturmak adına ‘Hayata Tutun’ isimli kısa film çekmek için kolları sıvadı.

Filmin amacının, epilepsi hastalarının umulmadık zamanlarda karşılaştıkları nöbetlerinde, paniğe kapılmadan ilk yardım müdahalesinde bulunmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Yapımcılığını Dilek Çakır, yönetmenliğini Kadir Ergin’in üstlendiği, senaryosu Serkan Aygören’e ait olan ve Genel Koordinatörlüğünü de Ebru Öztürk’ün yaptığı film, epilepsinin bir hastalık olmadığı ve engellik derecesinin saptanamadığı anlatılacak.

Halkın bilinçlenmesi, korkunun yenilmesi ve en önemlisi doğru müdahalenin öğrenilerek hayat kurtarılması için “Hayata Tutun” adlı kamu spotu filminin çekimlerine Ankara’da başlandı. Toplum içinde epilepsi nöbeti geçirenlere nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin anlatıldığı filmde tanınmış kişilere de yer verildi. 

Filmin gösteriminin 14 Şubat Dünya Epilepsi Günü’nde gerçekleşeceğini belirten Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu ve Başkanı Ebru Öztürk, çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Amacımız intihar ve işsizlikte 1. sırada olan ve engel derecesi belirlenemeyen tek hastalığı yaşayan epilepsililer için hem farkındalık çalışması yapmak, hem de ilk yardımı halkımıza öğretmek. 

Bu sebeple 17 Ekim Pazar günü 60 kişi ile farkındalık yaratmak adına Anıtkabir’de epilepsililer için Türk bayrağı açıldı. 19 Mayıs Stadyumunun Atletizm Stadyumunda bir araya gelerek dünya çapında geçerli olan kurdelemizi, mor kartonları gökyüzüne kaldırarak, epilepsi işaretini çizdik. Yine stadyumda Türk bayrağımızı açtığımız gibi, bizlere kadınlar olarak haklarımızı veren Atatürk’ün istirahatgâhı Anıtkabir’e giderek önce Türk bayrağımızı açıp, daha sonra Atatürk’ün Mozalesi’ne çiçek bırakarak görevimizi tamamladık.”      (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi