FATİH BATTAR

Çorum ÖNDER İmam Hatipliler Derneği geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için “Cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız” ifadelerini kullanan yazar Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da ÖNDER İmam Hatip Derneği katıldığı bir televizyon programında imam hatipliler için kullandığı sözler nedeniyle Erol Mütercimler hakkında bugün Adliye önünde basın açıklamalı eylem gerçekleştirerek, suç duyurusunda bulundu.

Eyleme AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve bazı STK’lar da destek verdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği adına bir basın açıklaması yapan Çorum Prof. Dr. Hayrettin Karaman Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Melih Akyüz, haddi aşan davranışından dolayı Erol Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını talep etiklerini belirterek “Haber Global’de katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır” dedi.

İmam hatip camiasının bugün 1 milyon 400bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir aile olduğuna işaret eden Akyüz; “69 yıl önce kurulan imam hatip okulları, kamuoyunun gayet yakından bilindiği gibi halkımızın teveccühü ile bugüne ulaşmış eğitim kurumlarıdır. İmam Hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. Mezunlarımız dün olduğu gibi bugün de esnafından öğretim görevlisine, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yanında hizmet vermektedir” diye konuştu.

Erol Mütercimler’in sarf ettiği sözlerle  83 milyonluk Türkiyenin  birlik ve beraberliğini hedef aldığını ifade eden Akyüz; “Bir tv programında sıradan bir cümle gibi görünen, fakat gayet bilinçlice sarf edilmiş cümleler aslında, kurulduğu günden bu yana İmam Hatip camiası ve değerlerine düşman bir zihniyetin dışa vurumudur” şeklinde konuştu.

Kurulduğu günden bu yana milletine hizmetten başka bir gaye edinmemiş olan İmam Hatip okullarına yönelik bu tavrı şiddetle kınadıklarının altını çizen Akyüz, “Camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz” dedi.

“Adaletin yerini bulması, sadece İmam Hatip camiasına değil, toplumumuzun herhangi bir kesimine yönelik hakaret ve iftira dolu sözlerin, böyle kolaylıkla dile getirilmemesine büyük katkı sağlayacak, hiç kimse başka bir kişi, zümre veya grup hakkında böyle pervasız sözlere cüret edemeyecektir” diyen Akyüz, “Son olarak imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, iş adamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnafı, kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Eyleme katılan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise imam hatip okullarına ve mezunlarına hakaret eden Erol Mütercimler’in yargı önünde hesap vereceğini belirterek; “Dünyaya, ahirete, hayata ... dair özgün, ehli sünnet... bakış açısıyla, yüz yıldır ülkemize ve insanlığa faydalı nice nesiller yetiştiren İmam Hatip Okulları'na ve mezunlarına hakaret edilmesini şiddetle kınıyorum.” dedi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise; “İmam Hatipliler bu ülkeye iyilik dışında bir şey yapmadı. Erol Mütercimler ve onun zihniyetinde olanlar çok iyi bilsin ki FETÖ, DHKP-C, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine bulaşanlar İmam Hatip nesli değildir. Hukuk dışı yapılanmalara asla bu nesil bulaşmamıştır. Erol Mütercimler’in söylediklerini kabul edebilmemiz mümkün değil. Tüm sözlerini kendisine iade ediyoruz. Bu tür zihniyetler hala var ve çok yaygın. Şu an sesini fazla çıkaramıyor ama fırsat kolluyorlar. İmam Hatip nesliyle ilgili dertleri hiç bitmeyecek.” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi