RECEP MEBET
Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Ertuğrul Gazi Mescidi dün Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.
Gülabibey Mahallesi 73. Sokak’ta gerçekleşen açılışa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


‘GÜLABİBEY’İN 65 YILLIK İHTİYACI KARŞILANDI’
Cuma namazının ardından gerçekleşen açılışta konuşan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, “Belediyemiz tarafından yaptırılan mescitlerle birlikte mahallemizin gelecek 65 yıllık ibadethane ihtiyacı karşılanmış oldu” dedi.
2009 yılında eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde inşaasına başlanan mahalle mescitlerinin yapımında ibadete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Hikmet Durgun, “Belediye Başkanımız Zeki Gül’den Hz. Ebubekir Camii çevresine bahçe duvarı yapımı konusunda destek bekliyoruz” diyerek cemaatin taleplerini dile getirdi.
Açılışı yapılan mescidin hayırlı olmasını dileyen Müftü Vekili Abdullah Pamuklu da, ibadethanelerin toplumsal hayat ve İslâm dinindeki yeri ve öneminden bahsetti.
“Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan yerlere mescitler kazandıran Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diyen Abdullah Pamuklu, “Belediye Başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun. Bu amelleri, sadaka-ı cariye olarak ahirete intikal ettirsin. Bizleri de mescitleri ibadet aşkıyla dolduran müminlerden eylesin” duasında bulundu.
Camiye gelenlerden yanlarında çocuklarını da beraberlerinde getirmelerini isteyen Pamuklu, “Geleceğimizin mimarı olacak çocuk ve gençlerimizi camilerle buluşturmalı, bu mekanlarla olan bağlarını güçlendirmeliyiz” diye konuştu.


KARADAĞ: ‘GÖZE ve RUHA HİTAP EDİYOR’
AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan mahalle mescitlerinin, mimarisiyle göze ve ruha hitap ettiğini söyledi.
Çorum halkı adına Belediye Başkanı Zeki Gül ve ekibine teşekkür eden Mehmet Karadağ, açılışı yapılan Ertuğrul Gazi Mescidi’nin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Camilerin İslâm dinine inanlar için toplanma ve sosyal paylaşım yerleri olduğunu anlatan Karadağ, mahalle sakinlerinin omuz omuza saf tuttuğu mescitlerin yapımında emeği geçenleri tebrik etti.

GÜL: ‘PROJELERİ ÖTELEMEDEN GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ’
Belediye Başkanı Zeki Gül, “Allah ülkemize, milletimize ve devletimize zeval vermesin. Böylesi hayri hizmetlerin devamını nasip eylesin” dedi.
Çorum Belediyesi olarak, hazırladıkları projeleri ötelemeden tamamlaya devam ettiklerini ve tek tek hizmete sunduklarını vurgulayan Zeki Gül, “Maddi imkanlarla hayat bulan bu mekanları manevi açıdan da boş bırakmamalıyız” diye konuştu.
Ertuğrul Gazi Mescidi yanında yapımı süren Kız Kuran Kursu inşaatının müteahhidinden kaynaklı sıkıntının çözümü için değişikliğe gittiklerini belirten Gül, Belediye yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.

KAVUNCU: ‘ÇORUM BELEDİYESİ ÖRNEK’
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Çorum Belediyesi, din hizmetleri alanındaki yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek” dedi.
Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ne yapımı planlanan cami inşaatı için Diyanet İşleri Başkanı ile görüştüklerini hatırlatan Erol Kavuncu, söz konusu ziyarette Çorum’daki mahalle mescitleri ve Kuran Kursları’ndan övgüyle söz edildiğini kaydetti.
Çorum Belediyesi’nin, altyapı yatırımlarının yanı sıra din hizmetleri tesislerine olan desteğiyle takdir topladığını anlatan Kavuncu, “Sosyal belediyecilik alanında farkındalık oluşturan işlere imza atan Belediye Başkanımız’ı tebrik ediyor, ibadete sunulan mescidin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açılılış kurdelesini birlikte kesen protokol mensupları, cami bahçesindeki vatandaşlarla da hasbihal ettiler.