Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında,  bütün şehitlerimizi şükran ve saygıyla andı.

Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve tarihin akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici bir rol oynadığını belirten Galip Deniz, “Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.” dedi.


Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılmasının, ecdada ve şehitlere bir borç olduğu gibi, geleceğin de teminatı olduğunu vurgulayan Deniz, mesajını şöyle sürdürdü: “Bu konuda, şehit ailelerimizin ve Muharip Gaziler Derneğimizin, çok önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini görüyoruz. Şehit ailelerimiz, yaşadığımız pek çok sıkıntılı dönemde ortaya koydukları, sağduyulu ve kararlı tutumla, milletimizin vicdanı haline gelmiştir. Gazilerimiz, toplumumuzun milli hafızasını oluşturmaktadır. Milletimiz, ne zaman kendini darda hissederse, gazilerimizi dinlemesi, gazilerimizin ve şehitlerimizin vatan sevgisi çizgisine dönmesi, yeniden dirilmesi için yeterli olacaktır.


Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, büyük önder Atatürk'ü, Çanakkale şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi