M.BURAK YALÇIN
Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, amaçlarının esnaf ve sanatkârı ekonomik düzeyde bir adım daha yukarı çıkarmak olduğunu belirterek, “Çünkü esnaf ve sanatkârımız ekonominin omurgasıdır” dedi.
Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından ÇESOB’ta e-ticaret bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Hüseyin Üçer,  Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, CHP İl Başkanı Eray Tüfekçi, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, oda başkanları ve esnaf katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen ÇESOB Başkanı Recep Gür, kısa bir konuşma yaparak toplantının hayırlı olmasını diledi.
Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ise e-ticaretin zaman tasarrufu, ürün çeşitliliği, rekabet nedeniyle düşük fiyat gibi birçok faydalarının olduğunu söyledi.
Son olarak kürsüye gelen Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan da amaçlarının esnaf ve sanatkârları bir adım daha ileri götürüp ekonomik düzeyde bir adım daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi.
Esnaf ve sanatkâra daha iyi hizmet etmenin çalışmasını yaptıklarını ifade eden Erkan, “Bu çalışmaları oda başkanlarımızla, konfederasyonlarımızla, esnaf ve sanatkârlarımızla, birlik başkanlarımızla beraber yaptık. Yine amacımız esnafın ekonomik gücünü nasıl artırabiliriz oldu. Çünkü esnaf ve sanatkârımız ekonominin omurgasıdır. Esnaf ve sanatkârı olmayan bir ekonomi yok demektir. Esnaf ve sanatkârımız her zaman devletinin, milletinin yanında olmuştur. Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla çalışıyoruz. Biz sizlere hizmet için varız” diye konuştu.

Genel Müdürlük olarak 800 üniversitede proje yaptık. Bu proje kapsamında esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledik. Şuan dört sektörümüzle ilgili sorunları hükümetimize ilettik. Sonuçlandırmak için takip edeceğiz. 
Ticaret Bakanlığı personeli Faruk Çankaya’da e-ticaret ile ilgili sunum yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi