RECEP MEBET

Çorumlu esnaf ve sanatkârlar, ahilik gelenekleri arasında yer alan arefe duası geleneğini tüm canlılığı ile yaşatıyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB)'ne bağlı meslek odalarınca düzenlenen geleneksel arefe duası programı bugün gerçekleşti.

Çilingir, Sobacı ve Tenekeciler Odası, Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Odası, Oto Tamirciler Odası, Dikici ve Kunduracılar Odası, Çorum Toprak Sanayicileri Kooperatifi, Leblebici ve Kuruyemişçiler ile Saraçlar Ocağı tarafından düzenlenen arefe dualarına Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve İrfan Yiğit, ÇESOB Başkanı Recep Gür, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve Çorum Milletvekili Adayları Fatih Mehmet Arslan, Sefer Yılmaz ve Sinem Sarı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Yıldırım, Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, bazı meslek odası başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

AHİLİK GELENEĞİ ÇORUM’DA YAŞIYOR

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan arefe duası programlarında imam-hatipler tarafından dualar edildi.

Düzenlenen programlara katılan protokol mensupları, yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Milli ve manevi değerlerin önemine dikkat çeken konuşmacılar, Ahilik geleneklerini yaşatan Çorum esnafını tebrik ettiler.

Esnaf ve sanatkârların beklentilerinin de dile getirildiği buluşmalarda, ahirete irtihal eden meslek mensupları da unutulmadı.

Esnafın bayramının tebrik edildiği programlarda, hayırlı işler ve bereketli kazançlar temennileri de dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi