Vali Mustafa Çiftçi, Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çorum Yorgancılar Çeyizlik Eşya Perde İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Erdoğan Çerikci’yi ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ve Valilik Basın Müdürü Cengiz Yaldıran’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Çiftçi, Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikci ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet ederken, kooperatif çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

ÇERİKCİ, “ÇOK HIZLI BÜYÜDÜK”
En yüksek limitten esnafa kredi verdiklerini belirten Çerikci, “Kooperatif olarak ilk 75 bin lira kredi vermeye başladık, ama başarılı çalışmalarımız sonunda çok hızlı büyüyerek şu anda esnafımıza en üst limit olan 275 bin lira kredi kullandırıyoruz.” dedi.

Kredi kullanarak, kredisini zamanında ödeyen kooperatif ortaklarına teşekkür eden Çerikci, önemli olanın krediyi dağıtmak değil, kredinin geri ödemesinin sağlanması olduğuna vurgu yaptı.
Çorum Merkez ve Ortaköy ilçesinde faaliyet gösteren esnaflara kredi verdiklerinin altını çizen Çerikci, Ortaköy, Aşdagul ve Karahacip’de bulunan 120 esnafa da kooperatif olarak kredi kullandırdıklarını söyledi.

‘ESNAFIN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK’
Esnaf ve sanatkârın ülkemizde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Çiftçi, esnafların ülke ve şehir ekonomisinin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Piyasa şartlarına göre kooperatifin kullandırdığı kredilerin uygunluğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, esnaf için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Çerikci’ye teşekkür ederek, hayırlı hizmetler temennisinde bulundu.

Çerikci, ziyaretin anısına Vali Çiftçi’ye bakır işlemeli ibrik ve kooperatifi simgeleyen tabak hediye etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi