Birlik Başkanı seçilmesi halinde ÇESOB'un Aylık Yönetim Kurulu Toplantılarını her ay bir ilçede yapma sözü veren Recep Gür, bu sözünde durdu ve ilk ilçe toplantısını Kargı’da gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür beraberinde Birlik yöneticileri ve Oda Başkanları ile birlikte Osmancık ve Kargı'ya çıkarma yaparak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu ve Birliğin Aylık Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Gür, ilk olarak Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker'i ziyaret ederek, Aker ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra Osmancık Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Gür ve beraberindekiler, burada İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun'la bir süre sohbet ederek, emniyet güçleriyle her zaman gurur duyduklarını söyledi.

Ardından Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden ve İŞKUR ve ÇESOB aracılığıyla organize edilen Girişimcilik Kursu'nu ziyaret eden Birlik Başkanı Recep Gür, burada genç girişimcilere nasihatlerde bulundu. Girişimcilerden ülke ekonomisine faydalı işler yapmalarını isteyen Gür, devletin KOSGEB aracılığıyla girişimcilere olan desteklerini anlatarak, ÇESOB olarak her zaman girişimcilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini ve onların sorunlarını hiçbir zaman gözardı etmeyeceklerini kaydetti ve "Destek devletten, bilgi de bizden" dedi.

Kurs ziyaretinin ardından Birliğin Aylık Yönetim Kurulu Toplantısı için Kargı'ya geçen Recep Gür ve beraberindekiler burada da Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen'e nezaket ziyaretinde bulundu. Daha sonra Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Helvacı'yı ziyaret eden Recep Gür, Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin ile Kargı Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Orhan Camcı'yı ziyaretinin ardından ise Birlik Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu üyeleri ve bazı İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanları ile birlikte 15 gündem maddesinden oluşan Aylık Yönetim Kurulu Toplantısı'nı yaptı.

‘ÜRETİCİ VE İMALATÇILAR FEDAKÂRLIK YAPMALI’

Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yerleşkesinde yapılan toplantıda 15 gündem maddesi oybirliği ile karara bağlanırken, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum da masaya yatırıldı.

Esnaf ve sanatkarların girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor günler geçirdiği şu günlerde üretici ve imalatçıların ürünlere zam üstüne zam yaptığını ancak esnafın ise bu zamları henüz vatandaşa yansıtmadığını ifade eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, zamma karşı olduklarını ancak esnafın da ayakta durabilmesi için girdi maliyetlerinden kaynaklanan farkı da vatandaşa yansıtmalarının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getirerek, "Üretici ve imalatçılar da fedakarlık yapmalı" dedi.

Dolar artışıyla Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışan bazı şer odaklarının bu emellerine asla ulaşamayacağını vurgulayan Recep Gür, Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman devletin yanında olacaklarının mesajını verdi.

Bölgesinin parlayan yıldızı Türkiye'nin bu zor ve meşakkatli günleri de atlatacağını kaydeden Gür, Dolar ve Euro kurundaki artışlar nedeniyle esnaf ve sanatkarların endişeye kapılmamaları gerektiğini yineledi.

‘PANİĞE KAPILMAYIN’

Başkan Gür, Dolar konusunda hükümete tam destek vererek, 'Dolarını bozdur, oyunu boz' mesajını tekrarlarken, piyasalarda spekülatif bir hareketlenme olduğunu ancak bu sürecin sona ereceğine inandıklarını kaydetti.

Düşmeye başlayan döviz kurları ile birlikte piyasanın normale dönmeye başladığını anlatan Gür, "Spekülatörlerin oyunları mutlaka bozulacak. Kesinlikle paniğe kapılmayalım. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları milletçe birlikte bozacağız. Bütün kesimler bu spekülatif gerilmenin boşa çıkarılması için gayret göstermeli ve sabırlı olmalıdır" diye konuştu.

Birlik Başkanı Recep Gür, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile yıkamadıkları Türkiye'yi ekonomik yönden yıkmaya çalışanların emellerine asla ulaşamayacağını ifade ederek, "Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz" şeklinde konuştu.

Gür ayrıca Kargı'da Bilgiler Bakliyat Sahibi aynı zamanda Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin'e de 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi