6 ayrı camide 500 çocuğa ulaşan Ejder, Dr. Kazim Çebi, Ömer Kazancı ve Hayrettin Kazancı ile birlikte gerçekleştirdiği eğitimlerde çocukları kötü alışkanlıklara karşı uyardı.
Çocuklarla sohbet havasında gerçekleştirdiği eğitimlerle ilgili bilgi veren Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, “Çocuklarımızdan aldığımız bilgilere göre anne veya babaların önemli bir kısmı evde sigaralarını balkonda içmekteler. Herkesi şu konuda uyarmalıyım ki; sigarayı balkonda içmek her ne kadar evin içinde içmeye göre daha az zararlı ise de sigaranın son nefesini verip çocuğunun yanına gelen anne veya baba girdiği odanın havasını ve çocuğunu en az bir saat boyunca zehirlemeye devam ediyor. Bu nedenle anne veya babalar en güzeli sigarayı bırakmalılar. En azından sigarayı bırakana kadar geçen sürede evlerine gelmelerine 1 saat kala sigara içmeyi bırakmalı, evlerinde balkonda dahi sigara içmemeli ve eve gelen misafirlerine de sigara içirmemeliler. 
Aslında uygar ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de evlerde sigara içme yasağı konulmalı ve ebeveynler bu konuda bilinçlendirilmelidir. 18 yaş altı çocuklar devlet korumasında olduğundan bu çocuklarımız kendi evlerinde de sigara dumanından korunmalıdır. Bu konuda kamuoyu oluşturulup evlerde sigara içilmesi yasaklanmalıdır.” dedi. (Haber Merkezi)

 

Editör: Haber Merkezi