RECEP MEBET
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Çorum’da da dernekleşme kararı aldılar.

Bağımsız Çorum Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı öncülüğünde yürütülen dernekleşme girişiminde son aşamaya gelindiği belirtildi.
Gazetemizi ziyaret eden Murat Kırçı, ‘Çorum Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ için İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kuruluş dilekçesi verdiklerini açıkladı.
Kırçı, “Çorum’daki tüm EYT’lileri derneğimizin çatısı altında bir araya getirerek güçlü bir şekilde hak arama mücadelemizi sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Çorum’da binlerce EYT’linin yaşadığını biliyoruz” diyen Kırçı, “Derneğimiz, bu kimselerin organize bir şekilde hareket ederek Türkiye çapında seslerini duyurmalarına öncülük edecek” diye konuştu.
Son EYT’li emekli olana kadar hak mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kırçı, şöyle konuştu:
“Mücadelemizi siyasi arenaya da taşıyarak tüm partilerle görüşüp TBMM’den bu hususta bir yasal düzenleme çıkması için çaba sarfedeceğiz. 
Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Ancak EYT’lileri görmezden gelen ve araya mesafe koyanlarla da o mesafeyi koruyacağız.
Söylenenlerin aksine EYT’liler devlete yük değildir. Devlete, 25 yılda minimum 7 bin gün prim ödemiş, ancak emeklerinin karşılığını alamamış, haklarını talep eden bu insanların sesine kulak verilmeli.
EYT’liler ne provokatör ne de siyasi bir oluşumdur. Onlar bu ülkenin emekçileri ve emekliliği hak etmiş emektarlardır.
Derneğimizin kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, Çorum’daki mülki idare amirlerini, tüm siyasi partileri ve STK’ları ziyaret ederek derdimizi dile getirip çözüm hususunda destek talep edeceğiz.”