Çorum trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden biri olan Farabi Caddesi'nde genişletme çalışmaları başladı. Akşemseddin Cami ile ayakkabıcılar arastası arasında kalan ve Çorum trafiğinin yükünü çeken caddelerin başında gelen Farabi Caddesi çalışmalar tamamlandıktan sonra 30 metre genişliğe kavuşacak. 


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, belediye olarak Çorum trafiğinin rahatlaması için büyük uğraş verdiklerini ve ek yolların yanı sıra yol genişletme çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü ifade etti.

 
Cengiz Topel Caddesinde yapılan yol genişletme çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "İlimizde trafiğin rahatlaması adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Yeni belediye binamızın da o bölgeye taşınacak olması nedeniyle, Farabi Caddesinde trafik yoğunluğu daha artacak. Hâlihazırda zaten yoğun olan caddemize bağlı diğer yollarımızda da kapsamlı bir çalışma başlattık. Bölge yakın gelecekte iş merkezleri ve konutlarla yoğunlaşacağı için Akşemseddin Cami ile ayakkabıcılar arastası arasında kalan Farabi Caddesi'nde yeni imar düzenlemesine göre yol çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı iki etap halinde yürütüyoruz. İlk etap olarak 500 metre uzunluğundaki caddemizin 350 metrelik kısmını yapacağız. Burada 20 metre olan yol genişliğini 30 metreye çıkartıyoruz. Yine Farabi Caddesinden geçen 30 metre genişliğindeki Çöplü Caddemiz, Ulumezarlık giriş kapısına kadar devam edecek. Bu bölgelerde ekiplerimiz aralıksız kamulaştırdığımız binalarımızın yıkımını sürdürüyor. En kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar bölgenin daha çabuk gelişmesine katkı sağlayacak" diye konuştu

Editör: Haber Merkezi