‘İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası’ etkinlikleri kapsamında “Küresel Dünyada İnsan Hakları” konulu konferans düzenlendi.   
Fen Edebiyat Fakültesi Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda yapılan konferansa konuşmacı olarak konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özalp katıldı.


Öğrenciler ile akademik ve idari personelin izlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Özalp, "insan hakları" kavramına ve bu kavramın kapsadığı alana genel olarak değindikten sonra insan haklarının tarihçesini anlattı ve içeriği hakkında çeşitli bilgiler verdi. İnsan hakları gününün de esasında babalar günü, sevgililer günü veya anneler günü gibi ‘tüketilen’ günlerden biri olduğunu vurgulayan Özalp, insanların günümüzde, farkında olmadan sayısız hak sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
Konuşmasında insan hakları kavramının diğer kapsamlarına ve detaylarına temas eden Özalp, Sümerlerden başlayarak Antik Yunan´da ve daha sonraki süreçte doğal hukuk, demokrasi ve eşitlik kavram ve uygulamalarına da değindi. Günümüzdeki birtakım uygulamalar ve yaşanan güncel olaylarla insan hakları etkileşimine de göndermede bulunan Özalp, halk kültüründe ve sanatta insanlık ve insan hakları ile ilgili bazı noktalardan örnekleri de katılımcılarla paylaştı.

Editör: Haber Merkezi