RECEP MEBET

Farukiye Vakfı Çorum Temsilcisi Mustafa Öztemiz, bazı basın-yayın organları ve haber sitelerinde yer alan asılsız haberlerle vakıflarının hedef alındığını söyledi.

Konya’da cinsel istismar suçlaması ile gözaltına alınan bir şahsın camiaları ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten Mustafa Öztemiz, Farukiye Vakfı Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildiğini bildirdi:

‘ŞİDDETLE LANETLİYORUZ!’

“Bazı basın ve yayın organları ile internet sitelerinde yer alan bir habere istinaden Farukiye Vakfı tarafından açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Söz konusu haberlerin içeriğinde; Konya ilinde S. I. adlı bir şahsın cinsel istismar suçlaması ile gözaltına alındığına yer verilmiştir.

En değerli varlık olan insana karşı, hatta gözümüzden sakındığımız çocuklarımıza karşı yapılan ve son günlerde kamuoyuna yansıyan bu tür ahlaksızlıkları Farukiye Vakfı olarak şiddetle lanetliyoruz.

Bu ahlaksız fiilleri işlediği iddia edilen adı geçen zanlının ve diğer zanlıların da adalet karşısında hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılacaklarına inancımız tamdır.

İddialarda adı geçen şahısla ilgili haberlerde Vakfımız ile isim benzerliği taşıyacak şekilde ‘Faruki Cemaati’ ifadeleri yer almıştır. Kesinlikle belirtmek isteriz ki, adı geçen şahsın Vakfımız ve Faruki Camiası ile herhangi bir bağı yoktur.

Kurulduğu günden bu yana insanlarımızın milli ve manevi değerleri hususunda faaliyetlerini hassasiyetle sürdüren Farukiye Vakfı’mızın bu tür bir hadise ile anılması fevkalade üzücüdür.

Konuya ilişkin gerek yazılı ve görsel basın-yayın,  gerekse sosyal medya ortamlarında Vakfımızı ve Camiamızı zan altında bırakacak şekilde ve iftira niteliğinde paylaşım ve haber yapan kişi, kurum, kuruluşlar ile ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz.”

Editör: Haber Merkezi