Çorum’da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Fazlı Çolak öğretmeni, meslektaşları ve öğrencileri unutmadı.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Fazlı Çolak İslami İlimler Kitaplığı” oluşturuldu.  Merhum öğretmenin evindeki kitapların yer aldığı kütüphane, gençleri ilimle buluşturmaya devam edecek. 

Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapan Fazlı Çolak, Ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.  Fazlı Çolak’ı, uzun yıllar görev yaptığı Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki meslektaşları ve öğrencileri unutmadı. Fazlı Çolak’ın evindeki kitaplardan oluşan kütüphane oluşturuldu.  Fazlı Çolak İslami İlimler Kitaplığı’nda Tefsir kitaplığında, siyer kitapları ve İslam medeniyetine ait yakalık 100 eser yer alıyor. 
Kütüphanenin oluşmasına öncülük eden Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yardımcısı İsmail Başer, merhum Fazlı Çolak’ın tefsir okumayı çok seven bir insan olduğunu belirterek, “Onun ilmini ve imam hatip aşkını yaşatmak istedik. Ailesinin izniyle kendi kitaplığında, okuduğu ve not aldığı kitapları okulumuza getirerek İslami İlimler Kitaplığı oluşturduk” dedi. 

Fazlı Çolak’ın gençlerin Kuran ve tefsir okumaları çok arzu ettiğini ve bu yolda büyük çabalar gösterdiğini dile getiren Başer, “Onun bu mücadelesinin devam ettirmek istedik” dedi. 

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Celal Şafak da, öğretmenlerin katılımı ve ailesinin desteği ile Fazlı Çolak İslami İlimler Kitaplığı’nı oluştuklarını açıkladı. 
Şafak “Fazlı Çolak şuurlu bir gençlik oluşturulmasını isteyen bir öğretmenimizdi. Meslektaşları ve öğrencilerinin çok sevdiği başarılı bir kişiydi. Aramızdan erken ayrılı bizleri çok üzdü. Biz de onunu adını yaşatmak için böyle bir çalışma yaptık.” dedi