RECEP MEBET
Çorum’daki özel eğitim merkezleri ve sağlık kuruluşlarında görev yapan fizyoterapistler, AHL Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenlediler.

8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, “Daha sağlıklı, hareketli ve kaliteli bir yaşam için fizyoterapistiniz hep yanınızda” mesajı verildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Çorum Temsilcisi Gülnur Albayrak, “Fizyoterapistlik mesleğini ve çalışma alanlarını tanıtmak, fizyoterapistlerin toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için yürüttüğü faaliyetleri anlatmak, daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat için fizyoterapistlerin sunabileceği katkıları halkımız ile paylaşmak amacıyla bu programı düzenledik” dedi.


Toplumsal bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliklerinin süreceğini belirten Gülnur Albayrak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Dünyada ve ülkemizde fizyoterapistler; alanına özgü değerlendirmelerini yapan, bu değerlendirmeler ışığında bireylerin fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan, uygulayan ve sonuçlarını takip eden bir meslektir. 

Fizyoterapistler, insanların fiziksel, psikolojik, duygusal ve sosyal iyilik durumlarını, yaşam kalitelerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olurlar. Sadece tedavide değil koruyucu/önleyici yaklaşımlar ile toplum sağlığında da hizmet vermektedir. Sağlık insan gücünün ayrılmaz bir parçası, sağlık ekibinin daimi bir üyesidir fizyoterapistler. Kişilerin maksimum harekete ve fonksiyonel yeteneğine ulaşması için koruma, iyileştirme ve tedavi gibi sağlık hizmetleri sunmaktadırlar. Yaşamın herhangi bir evresinde; yaşlanma, yaralanma, hastalık, rahatsızlık gibi çeşitli koşul veya çevresel faktörler bireyin hareket ve fonksiyonunu tehdit ettiğinde, fizyoterapistler önleme, tedavi/müdahale ve rehabilitasyon hizmetleri ile katkı verirler.”
Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlara broşür dağıtan fizyoterapistler, meslekleri ile ilgili merak edilen sorulara da cevap verdiler.