RECEP MEBET

Çorum’da görev yapan basın mensupları için ‘İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu Eğitimi’ düzenlendi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti ve Medya-İş Sendikası işbirliğinde organize edilen drone kullanım kursu, haftasonu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Salonu’nda gerçekleşti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, Eğitim Koordinatörü Gülizar Gülebak ve Toplu Sözleşme Uzmanı Sinan Özer ile Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Bolluk da katıldı.

Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Külcü, Bilal Çevrim ve Recep Mebet’in de hazır bulunduğu programda Sapmaz Havacılık’tan hemşehrimiz Abdurrahman Gürel eğitimci olarak görev aldı.

ERZEN: ‘BASIN SEKTÖRÜNDEKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİYİZ’

Programın açış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, basın sektöründeki gelişme ve yeniliklerin takipçisi olduklarını söyledi.

Teknolojik gelişmelerin sektörü derinden etkilediğine dikkat çeken Şevket Erzen, drone gibi insansız hava araçlarının da mesleki açıdan yeni bir değişim ve dönüşüme kapı araladığını kaydetti.

Çorum basınının yaşanan gelişmelere uyum sağlaması amacıyla, Medya-İş Sendikası işbirliğinde İHA Pilotu Eğitimi organize ettiklerini anlatan Erzen, droneların fotoğraf ve video görüntüleme teknolojisindeki yerinin her geçen gün daha da arttığına işaret etti.

Düzenlenen eğitime katılan 25 basın mensubunun İHA Pilotu sertifikası almaya hak kazanacağını belirten Erzen, “Gerçekleştirdiğimiz eğitim programı ile yerel gazetelerimizden haber sitelerine kadar geniş bir mecrada önemli bir değişimi başlatmış bulunuyoruz. Gruplar halinde sürdürmeyi planladığımız bu eğitimlerin neticesinde ehliyetlerini alacak olan arkadaşlarımız, gerek mesleki açıdan gerekse şehrimizin tanıtımı bakımından güzel işlere imza atacaklar” diye konuştu.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Cemiyet Başkanı Erzen, eğitime katılan basın mensuplarını da tebrik ederek başarılar diledi.

BALLI: ‘MEDYA-İŞ, BASIN MENSUPLARININ YANINDA’

Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, düzenledikleri faaliyetler ve sundukları kurumsal imkanlarla basın mensuplarının yanında olduklarını söyledi.

Sapmaz Havacılık’la imzaladıkları protokol çerçevesinde organize ettikleri İHA Pilotu Eğitimi’nin Manisa’nın ardından Çorum’da gerçekleştiğini belirten Sezai Ballı, basın mensuplarının drone kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in girişimi doğrultusunda özel bir eğitim programı hazırladıklarını anlatan Ballı, eğitim kursunu başarıyla tamamlayan Çorumlu basın mensuplarına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı sertifika verileceğini hatırlattı.

ÇORUMLU GAZETECİLER İHA PİLOTU OLDU

Teorik ve pratik eğitimden oluşan İHA Pilotu Kursu, yapılan sınavla sona erdi.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan Çorumlu basın mensuplarına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı sertifika ve ehliyetleri verildi.

Programa katılan gazeteciler, belgelerini Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Medya-İş Genel Sekreteri Sezai Ballı, Eğitim Koordinatörü Gülizar Gülebak ve Toplu Sözleşme Uzmanı Sinan Özer ile Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Bolluk’un elinden aldılar.

Anadolu Ajansı (AA)’nın ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına da katılan basın mensupları, belge töreninin ardından hep birlikte fotoğraf çekindiler.