FATİH AKBAŞ
Akşemseddin Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni birleştirecek yolun tamamlanması ile Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde ki trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor.

Çorum Belediyesi’nin yeni hizmet binası arkasından Akşemseddin Caddesi’nden başlayıp Recep Tayyip Erdoğan Caddesi birleşecek olan yolun Osmancık Caddesi’ne kadar olan bölümü tamamlanırken Osmancık Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi arasında kalan kısmın ise ne zaman tamamlanacağı merak konusu.

Bölge sakinleri yolun Osmancık Caddesi’ne kadar olan bölümünün daha önce bitirildiğini ifade ederek, “Akşemseddin Caddesi’nden başlayan yolun Osmancık Caddesi’ne kadar olan kısmı önceki yıllarda bitirilerek trafiğe açılmıştı. Tanyeri İlkokulu arkasında kalan bazı binalarda istimlak edilerek yıkılmıştı. Ancak daha sonra başka bir yıkım yapılmadı. Bu yol tamamlandığı zaman Gazi ve İnönü Caddeleri’ne alternatif bir güzergah daha yapılmış olacak ve trafik yoğunluğunun azaltılması noktasında önemli bir katkı sağlayacak. Çorum Belediyesi’nin büyük bir bölümünü yaptığı bu yolun geri kalan bölümünü de tamamlamasını istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Yolun yarım kalan bölümü Osmancık Caddesi’nden başlayıp Osmancık 4. Sokak, Üçtutlar 1. Sokak ve Okul 1. Sokağı kapsıyor.

Editör: Haber Merkezi