M.BURAK YALÇIN

Programa Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül, bazı daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen Üsteğmen Harun Yıldırım, gazilerin, ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve aydınlık geleceğimiz için canla, başla mücadele ettiklerini belirterek, “Egemenliğimizi ve istikbalimizi savunmak için Çanakkale’de, Kafkaslar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da gösterdiğiniz benzersiz cesaret adlarınızı şanlı tarihe altın harfle yazdırmıştır. Böylece gazilik milletimizin kahramanlığının, fedakârlığının ve vatanseverliğinin yaşayan destanı, gaziler ise bu destanı yazan kahramanların ta kendisi olmuştur” diye konuştu.

Polis memuru Tülin Karataş da şehit ve gazilerimizin milletin gönlünde her zaman yer aldığını ve milletin onur abideleri olduğunu dile getirerek, “Şehit ve gazilerimiz toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Bu sebeple hala kahramanlık türküleri söylenir, destanları anlatılır. Bu vesile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül ise 19 Eylül’de Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanının verildiğini hatırlatarak bugünün müstesna bir gün olduğunu söyledi.

Her zaman göreve hazır olduklarının altını çizen Muharrem Gül, “Ülkemize yönelik tehditlere karşı her zaman göreve hazırız, canımızı seve seve veririz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Begüm Zümra Işık’ın okuduğu şiirin ardından Anıttaki tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi